Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські вчені протестують проти будівництва храму РПЦ поблизу Фізико-енергетичного інституту

    У Калузькій області РФ назріває конфлікт між місцевими науковцями та Російською православною церквою. У Обнінську, який одним з перших населених пунктів Росії отримав статус наукограда – міста з високою концентрацією науково-дослідних установ, вчені виступили проти побудови храму Моспатріархату поблизу Фізико-енергетичного інституту.

    Про це інформує “Credo press” з посиланням на “Сова”.

    Науковці висловили обурення через те, що громадські слухання, за результатами яких було прийняте рішення про будівництво, проводились з порушеннями. Окрім цього, жителі заявляють, що з початком будівельних робіт під’їзд пожежних машин та швидкої допомоги до багатьох будинків просто став неможливим.

    Втім, як і зазвичай трапляється у Росії, групка “якихось-там інтелігентів-науковців” не змогла встояти проти “потужного тарану” РПЦ, який не знає перешкод на шляху загарбання якомога більшої кількості об’єктів нерухомості.

    У мерії пояснили всім незадоволеним, що законодавство РФ просто не передбачає проведення повторних громадських слухань після того, як документація та дозволи на будівництво вже затверджені. А православна благодійна місія Калузької єпархії РПЦ зверхньо відмовила надати коментарі з приводу вказаної ситуації місцевим журналістам.

    Найсвіжіше

    Популярне