Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Протести проти масового будівництва храмів РПЦ ширяться Росією

    У російському Нижньому Новгороді жителі житлового комплексу “Маяк” протестують проти побудови об’єкту Російської православної церкви на місці старого Печерського кладовища. На бік містян стали правозахисники та активісти, пише “newsnn.ru”.

    Повідомляється, що на місці старих поховань, місцева єпархія РПЦ має намір збудувати храм на честь апостола Тимофія і великомучениці Тетяни, який зможе вмістити 250 вірян. І хоча в РПЦ стверджують, що насправді хочуть збудувати невелику каплицю, конфлікт не вщухає.

    На сайті мерії міста доступна документація, з якої стає зрозумілим, що по території старого цвинтаря буде прокладено численні комунікації: мережі водопостачання, каналізація, тепломережі, освітлення, інтернет.

    “І все це у маленькому сквері. Будівництво об’єкту – шкода зеленій зоні. Траншеї будуть копати впритул до дерев, тому що там не можна витримати норматив, встановлений благоустроєм – два метри від стовбура”, – розповіла очільниця Союзу опікунських рад парків Марія Попова.

    “Та кількість порушень законів, моральних норм і прав мешканців, що будуть супроводжувати це будівництво, просто колосальна. У нас немає жодного будівництва у місті, де була б у сумі така кількість порушень. Тобто у них (у Нижегородської єпархії – ред.) немає можливості щось там будувати”, – підкреслила Попова.

    Також у повідомленні йдеться, що громадські слухання щодо будівництва храму РПЦ вже пройшли. Тепер влада має узагальнити та вивчити необхідні документи і вирішити, чи буде там будуватись культова споруда, чи ні. За оцінками фахівців, процедура займе орієнтовно три місяці.

    Найсвіжіше

    Популярне