Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Грузинській Церкві пояснили, чому не прибули на скандальну інтронізацію в Чорногорії

    У Грузинській православній Церкві пояснили чому не прибули на скандальну інтронізацію митрополита Сербської Церкви Йоанікія в Чорногорії.

    «На жаль, я хочу повідомити вам, що через ситуацію з пандемією у світі ми не зможемо бути присутніми на цій великій церемонії, але ми повинні брати участь у цій радості на відстані», – йдеться в повідомленні керівника Відділу із зовнішніх зв’язків Грузинської ПЦ, митрополита Зугдідського та Цаїшського Герасима, яке було опубліковане на сайті Чорногорсько-Приморської митрополії Сербської ПЦ.

    Також митрополит Грузинської Церкви привітав новообраного єрарха СПЦ із інтронізацією.

    «Нехай Бог допоможе вам гідно нести цей хрест. Я сердечно вітаю Сербську Православну Церкву з цією чудовою новиною і радісно вітаю Його Святість Сербського Патріарха Порфирія…», – йдеться в привітанні від єрарха Грузинської Церкви.

    Нагадаємо, під час інтронізації митрополита Чорногорсько-Приморського стались сутички. Президент Чорногорії назвав інтронізацію насильницькою. На інтронізацію у Чорногорію сербського митрополита доставили гелікоптером у супроводі військових, через те, що чорногорці спорудили барикади на дорогахРаніше новообраний митрополит Сербської Церкви Йоаникій погрожував чорногорцям прокляттям «Святого Петра».

    Варто зазначити, що Сербська Церква просуває у Чорногорії інтереси Сербії та РФ.  

    Після скандальної інтронізації Цетінський монастир хочуть повернути Чорногорській Церкві. 

    Найсвіжіше

    Популярне