Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РНБО ввела санкції проти Шарія, Гужви, нардепа Деркача і «Страна.ua»

    Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції щодо народного депутата Андрія Деркача, який просив Патріарха Варфоломія не приїжджати в Україну і є прихильником і лобістом Російської Церкви в Україні. Також РНБО запропонувала внести у санкційний список Анатолія Шарія та головного редактора проросійського видання «Страна.ua» Ігоря Гужву.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря РНБО Олексія Данилова.

    «На сьогоднішній день ми запропонували ввести санкції щодо пана Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо до афілійованих з ним юридичних осіб. Вони займаються протиправної діяльності на території нашої країни. Крім того, фізична особа Бондаренко Алла Іванівна, Шарій Ольга Олексіївна, ну і безпосередньо Шарій Анатолій Анатолійович», — заявив Данилов, додавши що, проти них ввели повний пакет санкцій.

    «…введені санкції відносно народного депутата Деркача і ще певне коло осіб, які були під санкціями Сполучених Штатів Америки», – розповів Данилов.

    У липні 2021 року нардеп Андрій Деркач, якого США вважають «активним російським агентом», виступив на з’їзді монахів РПЦвУ у Почаєві. За даними американської розвідки Владімір Путін особисто контролював діяльність Деркача. Деркач був головою кінофестивалю РПЦвУ “Покров” і контактував із Андрієм Теліженком. Останній мав кілька контактів із почесним патріархом Філаретом і брав участь в ході РПЦвУ.

    Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Ігор Гужва виступає бенефіціаром ТОВ «Ласмак». На сайті інтернет-видання «Страна.уа» ця компанія позначена як засновник.

    Секретар РНБО також уточнив, що ТОВ «Ласмак» внесено до списку санкцій.
    Другим бенефіціаром цієї компанії вказана Анна Солнцева, проти якої РНБО також запропонувала ввести обмеження.

    Пропагандистський ресурс РПЦвУ «СПЖ» раніше вітав проросійське видання «Страна.ua» із ювілеєм. Також видання Страна.ua публікувало фейкове інтерв’ю із Вселенським патріархом та публікувало іншу неправдиву інформацію в інтересах Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне