Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Ресурс РПЦвУ «СПЖ» привітав проросійське видання «Страна.ua» із ювілеєм

    Церковний медіаресурс РПЦвУ «Спілка православних журналістів» (СПЖ) привітав проросійське видання «Страна.ua» із п’ятирічним ювілеєм із дня створення і подякував за «об’єктивний підхід до релігійного питання в Україні».

    Про це йдеться в Телеграм каналі СПЖ.

    «За 5 років ви досягли великих результатів. Головне, на нашу думку, – надання читачеві іншого, тверезого погляду на те, що відбувається в країні в умовах засилля фейків і пропаганди «керівної лінії». І, природно, об’єктивний підхід до релігійного питання в Україні і складнощів навколо нього. Дякуємо вам за вашу громадянську позицію», – йдеться у привітанні.

    Варто зазначити, що згідно з дослідженнями Інституту масової інформації за лютий 2017 року, ресурс має найгірший баланс думок і професійних журналістських стандартів у новинному форматі, нарівні з сайтами Корреспондент.net, Обозреватель і газетою Вести. У дослідженні 2018 року від Texty.org.ua, видання назване одним із провідних проросійських видань в Україні. У квітні 2020 року Інститут масової інформації провів аналіз онлайн-медіа, де зазначив, що на сайті «Страна.ua» порушення професійних стандартів було зафіксовано в 32% матеріалів.

    Не дивно, що рупор московського патріархату в Україні вітає своїх колег проросійського спрямування, які, на їхню думку, мають «креативні рішення» і «неочікуваний ракурс на проблему».

    Раніше Страна.ua публікувала низку фейкових матеріалів, націлених на дискредитацію Православної Церкви України та Вселенського патріарха Варфоломія. Так Вселенський патріарх повідомив, що інтерв’ю з ним для «Страна.ua» є фейком. Також в українській Вікіпедії цензурують цей медіаресурс і не дозволяють на нього посилатись у статтях. «Страна.ua» разом із нещодавно закритими каналами Медведчука, запускала фейки про «єдину канонічну церкву» РПЦвУ і «розкольницьку» ПЦУ.  Також Страна.ua бере участь у сприянні проникнення російської пропаганди в український медіапростір.

    Нещодавно в Україні спалахнув скандал навколо каналів Медведчука. Їх закрили через російське фінансування. На це відреагувала РПЦвУ і попросила не владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами і почала волати про «гоніння на церкву». У РПЦвУ очікують, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх.

    Найсвіжіше

    Популярне