Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Московський патріарх похвалив Онуфрія за збереження єдності з Російською Церквою

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) привітав митрополита в Києві Онуфрія (Березовського) із днем обрання на пост очільника РПЦ в Україні і подякував йому за вірність і збереження єдності з РПЦ.

    «Всі ці роки, Ви … знищуєте демонів, які націлені підірвати церковну єдність, мужньо протистоїте різним спробам змінити століттями сформований канонічний лад», – йдеться у привітанні Московського патріарха Онуфрію, опублікованому на офіційному сайті Московського патріархату.

    Московський патріарх побажав Онуфрію кріпості та запевнив, що розділяє з ним «радість торжества». Очільник Російської Православної Церкви вкотре показав, що не визнає російського військового вторгнення в Україну і того, що саме РПЦ в Україні чинить розкол православ’я. 

    9 грудня 2020 року московський патріарх Кіріл писав Онуфрію: «Минулий час було нелегким як для Вас, так і для мільйонів жителів України, що зберігають вірність Матері-Церкви….».  У червні 2021 року Кіріл хвалив Онуфрія за «збереження вірності канонічному православ’ї». 

    Нагадаємо, раніше моспатріарх Кіріл нагородив Онуфрія за захист «словесних овець від розділення».  Московський патріарх Кіріл, як і його підлеглий, митрополит Онуфрій (Березовський), не засудив незаконне привласнення Росією українських суверенних територій Криму. Глава РПЦ не звинуватив вище керівництво РФ і особисто Владіміра Путіна в гріху вбивства, крадіжці та брехні. Тисячі вбитих воїнів ЗСУ, на думку РПЦ, полягли від самих Українців, а не від гібридних військ РФ і їхніх ручних (підтримуваних ними) терористів.

    Раніше митрополит ПЦУ Димитрій (Рудюк) заявив, що не бачить сенсу в існуванні РПЦ, бо вона не говорить про російсько-українську війну і не визнає її. «Якщо РПЦ мовчить про війну РФ з Україною, то для чого вона взагалі існує», – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне