П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл нагородив Онуфрія за захист «словесних овець від розділення»

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) надіслав вітання на адресу очільника РПЦ в Україні митрополита в Києві Онуфрія (Березовського) з нагоди його 50-тиріччя служіння у сані.

    У привітанні, опублікованому на офіційному сайті Моспатріархії, глава Російської Церкви зазначив, що труди Онуфрія «знайшли милість в очах Божих».

    Крім того Кіріл зауважив, що Онуфрій «захищає стадо Христових словесних овець від тих, хто сіє розділення і спокуси всупереч ученню».

    Наприкінці привітання патріарх РПЦ зазначив, що Онуфрія за такі труди по захисту Московського патріархату буде справедливо нагородити орденом преподобного Серафима Саровського (I ступеня).

    «З любов’ю во Христі», – завершив своє привітання глава РПЦ Кіріл (Гундяєв).

    Нещодавно, Онуфрій із церковного амвону закликав вірян не виконувати «мирське законодавство», якщо воно суперечитиме Божому закону.

    Нагадаємо, московський патріарх Кіріл, як і його підлеглий, митрополит Онуфрій (Березовський), не засудив незаконне привласнення Росією українських суверенних територій Криму. Глава РПЦ не звинуватив вище керівництво РФ і особисто Владіміра Путіна в гріху вбивства, крадіжці та брехні. Тисячі вбитих воїнів ЗСУ, на думку РПЦ, полягли від самих Українців, а не від гібридних військ РФ і їхніх ручних (підтримуваних ними) терористів. 

    Раніше митрополит ПЦУ Димитрій (Рудюк) заявив, що не бачить сенсу в існуванні РПЦ, бо вона не говорить про російсько-українську війну і не визнає її. «Якщо РПЦ мовчить про війну РФ з Україною, то для чого вона взагалі існує», – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне