Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій закликає вірян не виконувати «мирське законодавство», якщо воно протирічитиме Божому

    Майстер-клас по дводумству продовжує демонструвати релігійна організація під назвою Московський патріархат. В той час як в Білорусі РПЦ показово звільнила від служіння єпископа, який обережно критикував Лукашенка і свавілля білоруських силовиків, в Україні Онуфрій (Березовський) дозволяє собі натякати на необов’язковість виконання Українського законодавства і уряд, проте це ніяк не обурює верхівку Моспатріархату.

    Очільник Московського патріархату в Україні Онуфрій закликав нехтувати «мирськими законами», якщо вони, на його думку «заважатимуть творити волю Божу та жити за заповідями».

    Про це він сказав у своїй проповіді 6 червня, повідомляє Raskolam.net

    «Іноді мирські закони йдуть у протиріччі з заповідями Божими. В такому випадку треба вибирати Божественні заповіді», – порадив Онуфрій.

    Щоправда, хто саме визначає, чи дійсно мирські закони протирічать божественним Онуфрій не уточнив. Ймовірно він мав на увазі Московський патріархат, до якого сам належить.

    «Тому що людська правда, яка б вона не була красива і багатообіцяюча, якщо не узгоджується з правдою Божою, несе людині смерть і руйнування. А правда Божа, якою б не була гіркою, несе людині солодкість життя», – сказав очільник РПЦвУ.

    Що цікаво, саме приблизно за такі проповіді був відсторонений від служіння білоруський єпископ РПЦ Артемій (Кіщенко). Останній справедливо і обережно критикував дії Лукашенка і свавілля Силовиків.

    Таким чином РПЦ вигідно, щоб РПЦ в Україні вселяла в народні маси протестні настрої, але в сусідній Білорусі, єрархам і сллужжителям РПЦ цього робити категорично заборонено.

    В Україні РПЦ навіть опікується створеною нещодавно організацію “Миряни”, яка у вівторок 15 червня має вийти під Верховну Раду України, для заворушень. Раніше там анонсували створення “Спілки православних адвокатів”, проте зараз про її діяльність нічого не чути.

    Найсвіжіше

    Популярне