П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій закликав «усіх людей на сході України» перестати стріляти. Арестович: через Росію шанси на «великоднє перемир’я» відсутні

    Очільник Російської православної Церкви в Україні в чергове не згадав, що саме Росія розпочала війну проти України і окупувала Крим. У своєму відеозверненні Березовський не згадав за Російську Федерацію і закликав перестати стріляти «усіх людей, які мають вплив на збройне протистояння на сході України».

    «Хотів би в ці святі дні звернутися до тих людей, які мають вплив на збройне протистояння на Сході нашої держава України, на Донбасі, Заради Христа, припиніть стріляти, хоча б у Пасхальні дні!», – звернувся очільник РПЦвУ Онуфрій.

    Водночас радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович у коментарі РБК-Україна заявив, що на сьогодні шанси на так зване «великоднє перемир’я» на Донбасі практично відсутні, а російська сторона в ТКГ замість того, щоб погодити режим «тиші», намагається легітимізувати окупаційну владу. За його словами, позиція української сторони – мають перестати гинути люди.

    Підключається до легітимізації ворогів і агресорів і Онуфрій. Цього року він у своєму Пасхальному посланні, як і минулого року, не згадав за вбитих за незалежність України захисників, війну та окупацію Криму. Вже традиційно Березовський не називає Росією – країною агресором щодо України й ігнорує неприємну для Росії та «русского міра» правду.

    Позиція схожа на “ми за все хороше і проти всього поганого”, але за нею йде покривання злочинців, на чиїх руках тисячі вбитих і постраждалих, а також окуповані суверенні території нашої Батьківщини.

    Також митрополит Московського патріархату Онуфрій (Березовський) попросив відпустити усіх полонених, але не уточнив, до кого він звертається.

    Варто зазначити що глава РПЦ якому підпорядковується Онуфрій, патріарх Московський Кіріл теж займався “звільненням полонених українців”.

    Зокрема Кіріл сказав до Владіміра Путіна: «Я знаю, що ви близько до серця сприймаєте долю людей. Блаженніший митрополит Онуфрій (предстоятель РПЦвУ. – ред.) неодноразово до мене звертався також з проханнями, і, як відомо, якісь прохання були задоволені, якісь не були».

    Віктор Медведчук, патріарх Кіріл, Олександр Захарченко та Леонід Пасічник (зліва направо) (Фото: Сергей Бобильов / ТАСС)

    Також у процесі звільнення полонених брав участь проросійський політик Віктор Медведчук. Так 25 грудня російські ЗМІ повідомили, що у Москві патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) разом із ватажками терористів Олександром Захарченком і Леонідом Пасічником та лідером громадського руху «Український вибір» Віктором Медведчуком анонсували звільнення полонених на 27 грудня 2017 року.

    У лютому 2021 року єрарх РПЦвУ Антоній (Паканич) розповів як розпізнати ворога, але жодного разу не згадав за Путіна. 

    У серпні 2020 року Онуфрій назвав війну з Росією «збройним конфліктом» і жодного разу не згадав про Росію і окупацію Криму.

    Раніше Онуфрій РПЦвУ Онуфрій назвав війну «конфліктом» і закликав не вважати за ворогів терористів «Л/ДНР» і пробачити їх.

    Найсвіжіше

    Популярне