Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ розповів як розпізнати ворога, але жодного разу не згадав за Путіна

    Єрарх московського патріархату в Україні, митрополит Антоній (Паканич) розповів, як потрібно розпізнавати ворога, тільки жодним чином не згадав за головного винуватця війни в Україні — президента РФ Владіміра Путіна.

    На ресурсі РПЦвУ «Православная Жизнь» опубліковано роздуми Паканича, де той пояснює головні ознаки ворогів та як їх розпізнати.

    Зокрема Паканич говорить, що «підступність ворога розбивається об мудрість Господа і які б не були виверти ворожі, всі вони свідомо відомі і знешкоджені Словом Всевишнього».

    Він також дав поради, як розпізнати ворога. Для цього, на думку єрарха РПЦвУ, треба сильніше наповнюватися Писанням, регулярно його читати, втілювати в життя, пам’ятати напам’ять якомога більше священних висловлювань і слів. «І тоді багато чого проясниться, стане зрозумілим».

    Виникає логічне питання: чому митрополит Антоній і керівництво РПЦвУ так і не розпізнали за 7 років війни ворога — агресора, який окупував суверенні українські території і вбив десятки тисяч українців? Чому Паканич наводить слова Святого Писання, але сам їх не виконує? Адже, за його ж словами, Біблія мала б чудесним чином відкрити йому те, що потрібно саме в цю хвилину.

    Паканич забув згадати про книжників і фарисеїв, яких викривав Ісус Христос. Ті також дуже добре знали писання і навіть наводили Ісусу цитати із нього, але самі ж не дотримувались того що навчали, тому і сказано про таких: «Отже, все, що кажуть вам додержувати, додержуйте і робіть; а за ділами їхніми не робіть, бо вони говорять і не роблять(Мф 23:3)». Так і Антоній говорить про ворогів, а сам їх не бачить, попри збройну агресію збоку Росії.

    Своїми ж словами служитель РПЦвУ осуджує сам себе і викриває в «напівправді»: «У всі часи ворог роду людського шукав можливість збити людину з істинного шляху, шляху спасіння. Його методи завжди підлі і лукаві. Він підступно підміняє поняття, вводить людей в оману, використовуючи напівправду. Напівправда — зброя бісів. Вони маскуються за зовнішньою благочестивою формою і правильними словами, залишаючись бісами всередині».

    Чи можна вважати напівправдою проповідь про ворогів, у якій при цьому не називати цих ворогів, не згадувати про російських окупантів, агресію РФ? Невже таке не спадає на думку Антонію (Паканичу)?

    Крім того, він згадав слова апостола Павла, де той говорить про людей, які не мають любові. У цих словах, як зазначає митрополит РПЦвУ, ключ до розуміння того, як відрізнити справжніх пастирів від обманщиків і лжепастирів.

    І дійсно, чи має любов той пастир який сприяє сепаратистам, який благословляє їх на вбивство українців, освячує ракети, зброю РФ в Криму? Невже справжній пастир і посланець Христа таким займатиметься? Чи скоріше такий пособник вбивць є «лжепастир»?

    «Не треба дивитися на красиві слова, потрібно дивитися на плоди. Тільки любов здатна давати плоди. І це головна відмінність істини від брехні, правди від напівправди. Якщо немає любові у ставленні до ближніх, поваги до традицій, страху Божого, то що б не обіцяла нам така людина, як би себе не титулувала, вона буде „мідь дзвінка або бубон гудячий“, тобто чимось гучним, але по суті абсолютно порожнім і безплідним», — говорить Антоній.

    Про плоди РПЦвУ ми вже згадали вище. Можна ще і фотодокази цих плодів навести. Ось тут, наприклад служитель РПЦ благословляє Гіркіна.

    Ігор Гіркін бере благословення від РПЦ / Фото: Громадське

    Тут відбувається благословення російських окупантів в Криму.

    Фото: hersones.org

    Тут служитель РПЦ дякує Путіну за Крим і Севастополь.

    І це тільки мала частина того що ми тут згадали. Це про ці плоди «любові» говорить Паканич?

    Паканич ще раз своїми ж словами засуджує моспатріархат, який сприяв сепаратистам в Україні: «Всі запевнення в любові, що не підкріплюються реальними справами, — порожній звук. Якщо людина сіє розбрат і ненависть, називаючи це любов’ю, то гріш ціна тим, хто вірить таким словам і йде за такою людиною…Одна зрада і відступ завжди породжує іншу зрада і повний відрив від істини».

    «Людина ласа на зовнішнє, і це її підводить. Потрібно більше цікавитися глибиною, самою суттю, змістом, внутрішнім змістом, не надаючи значення тільки зовнішнім проявам», — продовжив він. Нам тільки залишається здогадуватись, на що поласувались «Вєжлівиє батюшкі» РПЦ, які брали участь у захопленні Криму і деморалізували українських військовослужбовців.

    Бажаємо митрополиту Паканичу прислухатись до власної проповіді і подивитись на справи його служителів. Можливо таки вдасться розгледіти ворога в країні, де має духовний авторитет патріарх Кіріл (Гундяєв) і виховує таких вірян, які потім зі зброєю вбивають громадян іншої країни і захоплюють суверенні Українські території.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, про біополярку в РПЦвУ: в Криму вони освячують російську зброю, а в Україні «моляться за мир».

    Найсвіжіше

    Популярне