П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Біополярка від РПЦвУ: В Криму освячують зброю Росії, а в Україні «моляться за мир»

    Російська православна Церква в Україні страждає біополярним розладом. Бо як по-іншому можна сприймати таку розтяжку: з одного боку, РПЦвУ скаржиться, що її не чекають в українському війську і руками своїх кліриків в Донецькій і Луганській областях, а також в Криму, підтримує терористів і освячує російську зброю. Тут як то кажуть…«ви або хрест зніміть, або … ».
    Нещодавно здивував своєю заявою єпископ московського патріархату в Україні Антоній (Паканич), який закликав вірних до ревної молитви, щоб нова угода про припинення вогню на Донбасі поклала «справжній кінець війні».
    «Згадана угода якраз і надає всім нам добру нагоду суттєво просунутися на даному шляху, – підкреслив він. – Ми дуже сподіваємося на те, що відтепер на передовій, а також в зоні прямого зіткнення сторін більше не буде смертей і поранень. Що люди, які проживають по обидва боки фронту, більше не стикнуться з жахами обстрілів і наслідків військових дій. Що життя, а не важка безвихідь і зневіра в майбутнє буде потихеньку брати своє», – сказав Антоній (Паканич).
    Водночас у травні та червні 2020 року духовенство РПЦвУ надало активну підтримку російської армії в окупованому нею Криму. Як і раніше, священники надихають російських військовослужбовців на службу Російської Федерації та освячують їх зброю. Кожного року представники УПЦ (МП) беруть участь у святкуванні Дня Росії.
    7 травня у Севастополі відкрили філію парку «Патріот». Експонати, а це 17 одиниць техніки, розташовані на майданчику на території 31-ї дивізії ППО РФ. У церемонії відкриття, яку очолив командир 31-ї дивізії протиповітряної оборони генерал-майор Володимир Куликов, взяв участь помічник благочинного Севастопольського округу Кримської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Стефан Сломчинский. Також відбулося нагородження військовослужбовців дивізії, які особливо відзначилися службі окупаційній Російській владі.
    В майже у той самий час в так званій УПЦ МП обурились чого їх не пускають до капеланства серед Українських Збройних Сил. «Уряд України продовжує дискримінаційну політику щодо релігійних прав військовослужбовців», — заявив архімандрит московського патріархату Лука (Винарчук). Він закликав державу скасувати мобілізацію вірян Московського патріархату, бо в армії порушують їхні релігійні свободи.
    Нагадуємо, що в Криму священики РПЦ брали участь у захопленні Криму також окупанти в Криму змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.


    Найсвіжіше

    Популярне