П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Онуфрій назвав війну з Росією «збройним конфліктом» і жодного разу не згадав про Росію і окупацію Криму

    Очільник Московського патріархату в Україні митрополит в Києві Онуфрій (Березовський) у своїй заяві «щодо миротворчого процесу в Україні», назвав війну з Росією на сході України  «збройним конфліктом». Також глава РПЦвУ жодного разу не згадує про кадрові війська та зброю російської федерації в Донецькій та Луганській областях України. Не згадав Онуфрій і про анексію Кримського півострова Росією.
    За словами Онуфрія, «Українська Православна Церква Московського Патріархату … завжди закликала і дієво сприяла справі миру та примиренню». А «свою незмінну позицію мирного вирішення конфліктів Українська Православна Церква неодноразово проголошувала у численних зверненнях, заявах та листах». Онуфрій навмисне опускає факт освячення митрополитом РПЦвУ Лазарем російської зброї та сотні фактів благословіння священниками московського патріархату військових РФ. Раніше ми вже писали, що в Україні УПЦ МП молиться за мир, а на окупованих територіях освячує зброю російським вбивцям.
    Митрополит Онуфрій зауважив, що з початку бойових дій на сході України «УПЦ МП» зверталась до «керівництва держави, до української та світової спільноти, до усіх людей доброї волі із закликами докласти максимум зусиль для припинення кровопролиття».
    Чому ж вони звертались до всіх крім головного винуватця війни – президента Росії Володимира Путіна?
    «УПЦ МП», на думку Онуфрія, показала реальні справи «миротворчості», бо за сприяннями їхньої церкви були визволені полонені українські військовослужбовці та волонтери з непідконтрольних територій України.
    Варто зауважити, що тоді Онуфрій звертався із проханням про звільнення полонених до глави Російської православної Церкви Кіріла (Гундяєва).
    У заяві Онуфрія також йдеться що «Українська Православна Церква (Московського патріархату, – ред) не втручається в політичні процеси, оскільки її місія полягає в іншому. Ну і як тут не згадати заяви митрополита РПЦвУ Антонія (Паканича) про Порошенка і його курс «армія, мова, віра», а також висвячення в диякони РПЦвУ проросійського олігарха і колишнього депутата Опоблоку Новінського Вадима.
    Заява Онуфрія посипана такими визначеннями як «збройний конфлікт»«бойові дії на сході України»«кровопролиття на Українській землі»«люди, які стоять по обидві сторони воєнного конфлікту»«збройне протистояння»«конфлікти земного життя».
    Проте у заяві ніде не йдеться ані про анексію Криму Росією, ані про російські війська на сході України, ані про російсько-українську війну як таку. Зате вживаються поняття які явно свідчать про «громадянський конфлікт» в Україні, і про те що на сході Україна начебто бореться зі своїм населенням.
    Такі висловлювання найвищого керівництва Московської церкви разюче відрізняються із висловлюваннями митрополита Епіфанія який чітко говорить, що потрібно вивести російські війська із окупованих територій і тоді настане мир.

    Найсвіжіше

    Популярне