Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ показала унікальний храм із вишитим іконостасом

    Православна Церква України привітала вірян із Днем вишиванки і показала унікальний, вишитий з бісеру цільний іконостас, подібного якому немає не лише в Україні, а й у світі.

    Побачити іконостас можна в церкві Покладення ризи Пресвятої Богородиці у невеличкому селі Тютьків Теребовлянського району на Тернопільщині, повідомляє сторінка ПЦУ у Facebook.

    П’ять років тому з благословіння настоятеля храму селяни всі дружно взялись вишивати іконостас. «За схемами вишивки ікон, які були розроблені відповідно до церковних канонів, майстрині вручну впродовж півтора року вишивали ікони. Потім їх обрамили в ажурний різьблений липовий каркас, об’єднали у трьохярусний іконостас і були вражені красою: понад 7 квадратних метрів вишитих вручну 18 ікон із бісеру (найбільша з них висотою понад 1,8 м), намистинки якого переливаються і створюють справжній 3D-ефект! Майстрині підрахували, що на цю роботу пішло 1 мільйон 436 тисяч 433 бісеринки».

    Майстрині досі вишивають для храму нові образи.

    Також Православна Церква України привітала вірян із Днем вишиванки. «Дорогі брати і сестри, вітаємо всіх вас з Днем вишиванки. Вишиванку називають кодом нашої нації, унікальним народним символом, що вирізняє та єднає українців крізь віки. […] У сьогоднішнє свято бажаємо всім вишивальницям та вишивальникам творчої наснаги. Довіряйте Божому Промислу щодо кожного з нас, докладайте й власні сили та творіть те, що милує око й зігріває іншим людям серця».

    Нагадаємо, капелан ПЦУ і волонтери передали допомогу військовому госпіталю захисні щитки. Також сьогодні, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки.

    Найсвіжіше

    Популярне