Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх привітав Онуфрія із днем ангела і подякував за вірність РПЦ

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) привітав очільника РПЦ в Україні, митрополита в Києві Онуфрія (Березовського) із днем ангела і подякував йому за вірність РПЦ.

    «Сердечно вітаю Вас з днем тезоіменитства…Ви проявляєте батьківське піклування про архіпастирів, пастирів, чернецтво і багатомільйонну паству, невпинно закликаєте людей до виконання євангельських заповідей, нагадуєте про важливість зберігати вірність канонічному Православ’ю», – йдеться у привітанні Московського патріарха Онуфрію, опублікованому на офіційному сайті РПЦвУ.

    Очільник Російської Православної Церкви засвідчив, що не визнає російського військового вторгнення в Україну. Натомість він вкотре заявив, що в Україні є «ворожнечі та незгоди», а не російське вторгнення.

    «…вся церковна повнота, співпереживаючи братам і сестрам по вірі, підносить сугубі прохання до Царя царюючих і Господа господствуючих про припинення ворожнечі й незгод, про встановлення миру і злагоди на Українській землі», – йдеться у привітанні.

    Нагадаємо, раніше моспатріарх Кіріл нагородив Онуфрія за захист «словесних овець від розділення». Також кілька тижнів тому, Онуфрій із церковного амвону закликав вірян РПЦвУ не виконувати «мирське законодавство», якщо воно суперечитиме Божому закону.

    Нагадаємо, московський патріарх Кіріл, як і його підлеглий, митрополит Онуфрій (Березовський), не засудив незаконне привласнення Росією українських суверенних територій Криму. Глава РПЦ не звинуватив вище керівництво РФ і особисто Владіміра Путіна в гріху вбивства, крадіжці та брехні. Тисячі вбитих воїнів ЗСУ, на думку РПЦ, полягли від самих Українців, а не від гібридних військ РФ і їхніх ручних (підтримуваних ними) терористів.

    Раніше митрополит ПЦУ Димитрій (Рудюк) заявив, що не бачить сенсу в існуванні РПЦ, бо вона не говорить про російсько-українську війну і не визнає її. «Якщо РПЦ мовчить про війну РФ з Україною, то для чого вона взагалі існує», – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне