П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На День Хрещення Русі на підтримку РПЦвУ в Україні з’їжджається іноземний десант друзів РПЦ

    Раніше я вже писав, що ОПЗЖ і РПЦвУ готують на День Хрещення Русі масштабну інформаційну диверсію, в рамках якої будуть поширюватися як проросійські наративи, так і може бути реалізований сценарій з дискредитації України та навіть хаотизації соціально-громадської обстановки в країні. Основний же вантаж з дискредитації та дестабілізації буде покладено на таку організацію як “Миряни”, створену спеціально для реалізації “Чорногорського сценарію” в Україні, а так само продовження політики бактеріологічного тероризму, що проводиться РПЦвУ з 2020 року.

    Але, як виявилося, не одними лише зусиллями ОПЗЖ, РПЦвУ та їх кураторами, як на Луб’янці, так і в Даниловому монастирі, буде реалізовуватися даний деструктивний сценарій. Так, стало відомо, що на підтримку агентам Кремля в Україні буде відправлений цілий десант лояльних російському режиму персонажів.

    Зокрема, вже відомо, що в так званій “Всеукраїнській Хресній ході” РПЦвУ на День Хрещення Русі візьмуть участь представники Антіохійського і Сербського патріархатів, Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, а так же так звані групи паломників з Чорногорії та Грузії.

    Тобто, згаданий вище “Чорногорський сценарій” набуває досить чітких обрисів. Адже всі перераховані делегації відносяться до строго орієнтованих на Москву антіохійської, сербської та чеської православних Церков. А так звані паломники з Чорногорії – представники саме сербської православної церкви, які брали участь в дестабілізації ситуації в Чорногорії.

    Нагадаю, що митрополит РПЦвУ Онуфрій так само доклав руку до дестабілізації Чорногорії в 2020 році і фактично став одним з ідеологів його адаптації для українських реалій, про що докладно я описував в матеріалі “РПЦвУ спробує в Україні реалізувати “Чорногорський сценарій” хаотизації суспільства”.

    Можна констатувати досить серйозну підтримку, яку вони надають РПЦвУ цілим рядом проросійських представників, яка повинна надати додаткове ККД до реалізованого в Україні гібридного проєкту.

    Не виключено, що іноземні “делегації” необхідні так само для того, щоб на їхніх очах була здійснена провокація, яка стала б приводом для масштабного очорнення України і збереження досить довгого негативного інформаційного фону. У свою чергу, представники згаданих “делегацій” в майбутньому будуть виконувати роль регулярних ретрансляторів для нагадування про “події”, не даючи негативному фону вичерпатися.

    З урахуванням того, що буквально напередодні глава МЗС РФ Сєргєй Лавров прямо звинуватив Вселенського патріарха Варфоломія в “руйнуванні єдності” православних Росії та України, а всіх прихожан РПЦвУ автоматично зарахував до “росіян”, не важко здогадатися в якому напрямку буде реалізовуватися нинішній сценарій. Адже його метою є не тільки зрив візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України на 30-річчя Незалежності і дестабілізація країни, а й іміджевий удар по Фанару.

    Всі російські і проросійські сили готуються до Дня Хрещення Русі дуже ретельно і масштабно, а тому, ці дні будуть дуже непростими і напруженими. Хоча, коли хоч один день за останні майже вісім років був простим і не напруженим?

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне