Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Православний тероризм: ГО “Миряни” і РПЦвУ реалізують бактеріологічну та соціально-суспільну дестабілізацію України

    На сьогоднішній день у відкритих джерелах є достатня кількість матеріалів, що підтверджують, що так звана група “Миряни”, що знаходиться під патронатом РПЦвУ, була створена для реалізації серій провокацій в Україні напередодні візиту Вселенського патріарха Варфоломія до Києва, аж до дестабілізації соціально-громадської обстановки в країні.

    Про “Мирян” відомо практично все – хто очолює, хто курує, хто фінансує, хто підтримує медійно, а хто політично. І вся ця інформація вказує на не природне, а гібридне походження даної групи за участі спецслужб РФ. Але невідомим поки залишається, які саме сценарії будуть застосовані даним угрупованням для здійснення своїх планів. Або, все таки, вони теж уже давно відомі?

    Буквально місяць тому, коли “Миряни” тільки потрапили в поле мого зору, я в матеріалі «РПЦвУ відкриває сезон провокацій: на вістрі жертвопринесення “Миряни”» описав очікувані кроки, за якими піде дана організація в рамках реалізації деструктивних сценаріїв в Україні. Одним з підтверджень моїх міркувань було те, що практично весь пул священнослужителів РПЦвУ, які допущені до права публічного виступу (дають інтерв’ю, коментарі, роблять заяви і т.д.) твердив про “Чорногорський сценарій”, який нібито зараз відбувається в Україні.

    Що ж, розвиток одного з елементів такої дестабілізації ми вже можемо бачити.

    Так, 16 липня так звана ГО “Миряни” звернулася до мера Києва Володимира Кличка з проханням забезпечити 27 липня, у час їхньої ходи на честь Хрещення Русі, медичний супровід, пункти з питною водою за маршрутом ходи, а на Володимирській гірці – достатню кількість біотуалетів та сміттєвих баків. Але, що найголовніше – забезпечити безпеку “Мирянам”!

    Що ж, думаю, що дане прохання слід розглянути детальніше, але перш за все, варто нагадати, що двома тижнями раніше я в статті «ОПЗЖ і РПЦвУ готують на День Хрещення Русі масштабну інформаційну диверсію» докладно описав як проросійські сили в Україні мають намір День Хрещення Русі перетворити на масштабний пропагандистський балаган, що ідеально вписується не лише в загальну концепцію дестабілізації України, а й в унісон грає з брехливою статтею Владіміра Путіна про “одін народ”.

    Що ж до вимог “Мирян” хочу зауважити, що дана структура, будучи сином РПЦвУ по суті своїй, демонструє точно таке ж нелюдське ставлення до парафіян, яке вже роками демонструє релігійна структура, що їх породила.

    Я був би радий в черговий раз не говорити, що таке масове скупчення людей в одному місці, без дотримання елементарних норм індивідуального захисту в рамках протиепідемічних заходів і дотримання безпечної дистанції може призвести до колосального спалаху коронавіруса в Україні, але просто не можу цього не згадати.

    Ходи “Мирян” являють собою пандемічну бомбу, що рвоне приблизно через два тижні після завершення цього дійства і своїм апогеєм припаде якраз на тиждень візиту Вселенського патріарха Варфоломія до Києва на 30-річчя Незалежності України.

    Можливо, саме на це і розраховують в РПЦвУ, що бачачи катастрофічний щодобовий приріст нових хворих на COVID-19 в Україні, Вселенський патріарх завбачливо скасує свій візит. Розраховують на зрив візиту, ризикуючи не просто сотнями і тисячами, а десятками тисяч життів, як своїх парафіян, так і простих українців, які не беруть участь в подібних заходах, але які можуть бути заражені носіями вірусу, які отримали його “в нагороду” під час цих ходів.

    Другий момент – зараз в Україні стоїть аномальна спека. І в цю спеку часто по дорогах загального призначення під відкритим, палючим сонцем священнослужителі РПЦвУ ганяють “мирян” в багатокілометрові ходи. Як ви думаєте, як скоро ми станемо бачити в зведеннях МНС і новинах повідомлення про те, що комусь стало погано, а хтось і зовсім позбувся життя під час такої ходи? Особливо якщо враховувати той факт, що переважна більшість тих, хто бере участь в таких “прогулянках”, це люди похилого віку.

    І, звичайно ж, третій і, мабуть, найважливіший момент, а саме забезпечення маніфестацій охороною.

    Нагадаю, що в Україні УПЦ МП, а нині РПЦвУ неодноразово влаштовувала подібні багатокілометрові марші з того чи іншого приводу. Що примітно, в таких ходах у натовпі немічних парафіян завжди знаходилися в достатній кількості хлопці міцної статури, що забезпечують охорону колоні прихожан. І за всю історію таких “прогулянок” ніколи не відбувалося розбійних нападів на учасників цих акцій.

    Але чомусь саме зараз їм знадобилася офіційна охорона! Невже хлопці міцної статури кудись пропали? Ні, вони як і раніше присутні в натовпі і ми це чітко можемо бачити. Так звані “бойові парафіяни” Онуфрія. Або, невже раніше патрулі поліції не чинили супроводу таким ходам, особливо коли перекривали цілі траси своїм черепашачим ходом? Ні, поліція завжди доглядала за блаженними хлопцями. Тоді навіщо таке акцентування уваги на безпеку та охорону саме зараз?

    Повертаючись до початку цього матеріалу нагадаю про “Чорногорській сценарій”, який так полюбився керівництву РПЦвУ. Яке, до речі, мало до його реалізації безпосереднє відношення. І згідно з цим сценарієм напад на віруючих РПЦвУ має стати невід’ємною частиною дестабілізації України. Але де ж взяти ці напади, якщо ніхто не нападає? Зрозуміло – організувати їх самостійно.

    І в цьому вся небезпека даних маніфестацій, що почалися в безлічі міст по всій Україні. Адже в якийсь із днів може бути здійснена провокація у вигляді, наприклад, кидка вибухопакета начиненого болтами з автомобіля, що котився повз, у натовп “мирян”, які мирно йдуть по трасі. Або біля фонтанчика якісь молодики в балаклавах, які кричать щось на кшталт “Слава Україні!” і “Слава нації!” поб’ють дідуся-“мирянина”, який мирно п’є воду. Думаю, не складно уявити собі заголовки в ЗМІ, що маніпулюють фактами, не тільки проросійських в Україні і підконтрольних РПЦвУ і ОПЗЖ, а й тих, що орієнтовані на іншомовного читача і глядача.

    Хтось скаже, що настільки брутально РПЦвУ не зможе вступити проти своїх прихожан. Я ж скажу, що РПЦвУ вже кілька років порушує протиепідемічні норми і навмисно заражає своїх прихожан коронавірусом.

    Я ж скажу, що для РПЦвУ життя їх прихожан не варто і ламаного гроша. Я скажу, що “Миряни” це не просто релігійна організація – це клуб добровільних самовбивць, яких їх пастирі відправлять на заклання найближчим часом для створення максимально деструктивної атмосфери, що сприяє дестабілізації в країні як бактеріологічної, так і соціально-громадської.

    Що ж тоді можна розглянути в діях РПЦвУ, якщо не елементи терористичного акту? Що ж тоді можна розглянути в діях керівництва ГО “Миряни” як неусвідомлене пособництво терористичному акту з усвідомленням наслідків і неминучих жертв серед їх прихожан?

    При всій очевидності всіх цих фактів ГО “Миряни”, так само як і РПЦвУ, продовжують свою деструктивну діяльність, практично безперешкодно наближаючи годину “Ч”.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне