Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Швеції зустрівся з Міністром внутрішніх справ Греції

    У другій половині дня вівторка, що передував Вербній неділі, 23 квітня, Митрополит Шведський і всієї Скандинавії Клеопа в супроводі вікарія собору Святого Георгія в Стокгольмі архімандрита Варфоломія Ятрідіса відвідав промову, організовану Посольством Греції в Стокгольмі, присвячену голосуванню поштою, в конференц-центрі ABF. З промовою виступив міністр внутрішніх справ Греції Нікі Керамеус.

    Про це інформує Orthodox Times.

    Після інформаційної сесії, ініційованої грецьким урядом, посол Айкатеріні Фонтулакі організувала вечерю в міському ресторані на честь міністра Внутрішніх справ Греції Керамеуса. На вечері були присутні її помічник, пан Ласкаріс, митрополит Клеопа та консул Греції в Стокгольмі, пан Ніколаос Каралекас.

    Під час вечері митрополит Клеопа передав міністру сердечні побажання від Вселенського Патріарха Варфоломія. Він також люб’язно подарував міністру свою двотомну працю “Святитель Нектарій Кефалійський, митрополит Пентапольський: Історичне дослідження на основі неопублікованих архівних джерел”, видане Апостольською дияконією Елладської Церкви. У книзі згадується вчений-історик А. Пападопулос-Керамей, який допомагав тодішньому архімандриту, а згодом митрополиту Пентапольському Нектарію Кефаласському, Патріаршому вікарію Каїра, записувати і класифікувати стародавні святі ікони, знайдені в крипті Святого монастиря Святого Георгія в старому Каїрі 13 серпня 1887 року.

    Міністр підтвердив митрополиту, що вона є родичкою А. Пападопулоса-Керамеоса. Згодом владика розповів міністру про поточну місіонерську роботу в його провінції та запросив її під час наступної поїздки відвідати собор св. Георгія в Стокгольмі, щоб зустрітися з громадою Матері-Церкви в Скандинавії.

    Наступного ранку міністр відбула зі Стокгольма до Брюсселя, щоб продовжити свої офіційні обов’язки та турне.

    Найсвіжіше

    Популярне