Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    ОПЗЖ і РПЦвУ готують на День Хрещення Русі масштабну інформаційну диверсію

    Немає нічого дивного в тому, що такі проросійські сили в Україні як політична
    політична партія ОПЗЖ і релігійна структура РПЦвУ скористаються будь-яким приводом напередодні візиту Вселенського патріарха Варфоломія до Києва на 30-річчя Незалежності України, щоб загострити обстановку перед цим візитом до межі. Причому загострити на інформаційному, медійному, політичному і соціально-громадському рівнях.

    Про це пише експерт Олександр Коваленко.

    Цілком очікувано основою для реалізації такої диверсії ОПЗЖ і РПЦвУ обрали День Хрещення Русі, під приводом якого в Україні буде проведений так званий масштабний “триденний святковий марафон”.

    Медійний актив

    Протягом трьох днів, 26, 27 і 28 липня, за допомоги півсотні операторських груп телеканалу «Перший Незалежний», який став головним ретранслятором російської пропаганди в Україні після закриття 112UA, NewsOne і ZiK, буде здійснюватися висвітлення цілого комплексу заходів РПЦвУ по всій Україні в рамках святкування. Причому, в цей “триденний святковий марафон” вмістять весь спектр проросійських наративів, які звучали протягом останніх років і, які особливо актуальні саме зараз.

    Паломники

    Особливе місце буде відведено так званим паломникам РПЦвУ, які з усіх куточків України влаштують хід до Володимирської гірки. Нагадаю, що я неодноразово підкреслював високий ризик провокацій проти подібного роду маніфестацій, які в першу чергу можуть бути організовані самими ж представниками РПЦвУ і ОПЗЖ. Особливо ОПЗЖ, яка неодноразово наймала різного роду “активістів”, які громили її філії і нападників на її представників, щоб привертати до себе медійне увагу як до жертви політичної дискримінації.

    Так само, більш ніж впевнений, що будуть втілені в життя провокації під час так званих “включень від православних християн, які зараз знаходяться на тимчасово непідконтрольних Україні територіях”. Хто братиме участь у цих включеннях, на даний момент невідомо, але навряд чи ці люди будуть говорити про російську окупацію, а скоріше – навпаки.

    Спікери

    З іншого боку, вже анонсована участь в цьому медіа-марафоні цілоі низки не просто одіозних, а по-справжньому токсичних спікерів, або латентних лобістів Кремля. Серед відомих на даний момент спікерів: богослов Сергій Комаров, оглядач Сєва Новгородцев, письменник і журналіст Василь Анісімов, керівники міжнародної організації «День Хрещення Русі», рок-музикант Олег Карамазов, бізнесмен Олексій Омельяненко, продюсер Юрій Молчанов.

    Підтанцьовка

    Не обійдеться захід і без концертної програми. Логічно, що виступати будуть «Брати Карамазови», з урахуванням незмінного учасника шабашів РПЦвУ Олега Карамазова, але буде і гість з Росії – гурт «ДДТ».

    У даному контексті хочу зауважити, що «ДДТ» ідеально вписується в концепцію якогось “примирення”, адже Юрій Шевчук завжди позиціонував себе “миротворцем”, не визнаючи агресію Росії проти України. У свою чергу, він пропонував провести концерт примирення для ворогуючих сторін на Донбасі, а так же присвятив пісню Єлізавєтє Глінкє

    Нагадаю, що Єлізавєта Глінка не тільки була радником Владіміра Путіна і виконувала “гуманітарну” місію в гарячих точках, які розпалювала Росія, на Донбасі та в Сирії, але і захищала контрабанду органів і чорну трансплантацію, джерелом чого для її діяльності були діти, яких вивозили із зон конфлікту, часто сироти.

    Кінозал

    Куди ж без кіно в такі масштабні святкування? А тому й не дивно, що цвяхом медійної програми стане пропагандистський фільм Оксани Марченко «Паломніца».

    Фактично, три дні в Україні буде проходити масштабна інформаційна диверсія, в рамках якої буде проведена потужна ретрансляція російської пропаганди і створені всі передумови для зриву або дискредитації візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну, а так само дискредитована Україна за допомогою розповсюдження фейків, маніпуляцій, спотворення інформації, а так само провокацій.

    Наприклад, єпископ Білогородський Сильвестр, ректор Київської духовної академії і семінарії вже з екрану «Перший Незалежний» заявляє, що приїзд патріарха Варфоломія в Україну є порушенням канонів. При цьому, не пояснюючи досконально, а лише поверхово, в чому порушення канонів і тим більше не роз’яснює, що таке канон, тим самим будучи розповсюджувачем грубою маніпуляції

    Чим ближче День Незалежності України, тим буде більш відчайдушні, масштабні і я б навіть сказав оскаженілі дії ОПЗЖ і РПЦвУ. Адже за фактом, провалюється черговий покладений на них проєкт з соціально-громадської дестабілізації України і зриву візити Вселенського патріарха. А після низки попередніх фіаско, за таке по голівці вже точно не погладять. І, в рівній мірі, що в ОПЗЖ, що в РПЦвУ, це чудово розуміють.

    Найсвіжіше

    Популярне