П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Експерти РПЦвУ визнали, що патріотичне середовище знищить Російську Церкву в Україні

    У РПЦвУ нова паніка – знову привиділись майбутні «захоплення храмів». Цього разу на Сході України.

    Експерти РПЦвУ із «Правблогу» посилаючись на окремі телеграм-канали пишуть про те, що РНБО розробляє якийсь комплекс заходів щодо підвищення націоналістичних настроїв на півдні і на сході України. І що скоро цей комплекс повинен потрапити на затвердження президенту України Володимиру Зеленському.

    Підвищення проукраїнських настроїв і патріотичності серед населення, може призвести до «захоплення храмів» РПЦ на Сході України, впевнені експерти Моспатріархату.

    Вони також пов’язали патріотичне націоналістичне виховання із Православною Церквою України, яку на їх думку, через це лобіює держава.

    У зв’язку з новим законом, який має сприяти національній свідомості українців у РПЦвУ б’ють на сполох та рядять у будь-якому випадку проаналізувати ситуацію в південно-східних своїх єпархіях і оцінити можливість якихось «провокацій з боку націоналістів» чи представників ПЦУ. Крім того, в РПЦвУ радять своїм прибічникам «бути готовими до різних варіантів».

    У РПЦвУ також незадоволені президентом Володимиром Зеленським: «Все вказує на те, що … антицерковні закони так і не будуть скасовані, поки Зеленський і “Слуги народу” знаходяться при владі».

    «Антицерковними законами» в РПЦвУ називають закон проти колабораціонізму, проти унормування їхньої назви (так зване перейменування) і закон про капеланство.

    Нагадаємо, раніше видання, близьке до комуністів, непрямо погрожує патріарху Варфоломію. Також ЗМІ РФ радили Україні «не грати з вогнем» і пишуть про «повстання монахів і протест владі» в Почаєві. Водночас богослов Андрєй Кураєв висміяв зібрання монахів РПЦвУ в лаврі: «По їх лицям видно як тяжко вони гонимі і страждають».

    Найсвіжіше

    Популярне