П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗМІ РФ радять Україні «не грати з вогнем» і пишуть про «повстання монахів і протест владі» в Почаєві

    Прокремлівський ресурс, контрольований російським олігархом, прихильником російського імперіалізму і спонсором РПЦ Костянтином Малофєєвим «Царьград» з великим задоволенням освітлює новину про з’їзд монахів РПЦ до Почаївської лаври і погрожує українській владі, щоб вони «не грали з вогнем».

    У «Царьграді» вийшла стаття у якій розповідається про «Повстання монахів» РПЦвУ, які готують до президента Володимира Зеленського і влади «звернення із жорсткими умовами».

    У РФ традиційно підтримують свою церкву в Україні і інформаційно відбілюють її, називаючи її «канонічною», хоча після надання Томосу ПЦУ, всі єрархи РПЦвУ втратили титули і не можуть зватись канонічними архієреями на території України.

    Ситуацію проковтував «керівник ідеологічного відділу першого російського телеканалу Царгород» Михайло Тюренков із критикою політики Зеленського: «На жаль, попри те що Володимир Зеленський в своїх передвиборних заявах виступав з миротворчими обіцянками, його реальна політика мало відрізняється від відверто антицерковних гонінь режиму Порошенко. Розкольники з лжецеркви ПЦУ продовжують захоплювати православні храми, а на канонічну Церкву – опинятися серйозний тиск. Дотепер не скасовані дискримінаційні закони, згідно з якими самоврядна Українська Православна Церква, яка зберігає духовну єдність з Церквою Російською, повинна перереєструватися як Церква так званої держави-агресора, як іменують влада України Росію».

    Варто зазначити, що тут він повторив всі ті міфи, які транслюють офіційні і навколоцерковні пропагандистські ресурси РПЦ в Україні. Зокрема про «антицерковні закони» і про «порушення Конституції». Тому пропаганда Кремля і РПЦ в Україні працюють рука об руку – разом, як союзники.

    «Порушенням Української Конституції» і «гоніннями» в РПЦвУ традиційно називають приєднання парафій до ПЦУ, шляхом голосування більшості парафіян на зборах (Наприклад на Сумщині на зборах за ПЦУ виступило 107 людей, проти трьох, які були за МП). Крім цього, навіть програні судові позови, якими завалюють РПЦвУ суди, не змушують цю релігійну організацію заспокоїтись і діяти згідно з українським законодавством. Там ніяк не можуть змиритись із тим, що українські громадяни хочуть і можуть існувати без духовної протекції і підпорядкування Кремлю.

    Логічно, що до цієї ідеологічної пропаганди на користь брехні, яку поширює Моспатріархат в Україні долучаються різного роду неоімперські російські ЗМІ.

    «Антицерковними законами» в РПЦвУ називають закон проти колабораціонізму, проти унормування їхньої назви (так зване перейменування) і закон про капеланство.

    Глава ідеологічного відділу «Першого російського» переконаний: українській владі не варто грати з вогнем. На думку російського «експерта» це «може дуже погано закінчитися» для Зеленського і ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне