Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    ГО РПЦвУ «Миряни» відкрила перший «підрозділ» в Києві і планує це робити по всій Україні, – експерт

    Громадська організація РПЦвУ під назвою «Миряни», яка створена для дестабілізації України за Чорногорським сценарієм за лекалами «Жовтих жилетів», до кінця цього року планує відкрити «підрозділи» по всій Україні. Перший такий вони вже відкрили в Києві.

    Про це пише воєнно-політичний експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «Всього 2 дні тому я попереджав про те, що така організація як “Миряни”, має явні ознаки проєкту російських спецслужб, може відіграти таку саму роль в дестабілізації України згідно з “Чорногорським сценарієм”, як свого часу зіграли “Жовті жилети” у Франції. Що цікаво, дестабілізація Чорногорії, за допомогою філії Сербської православної церкви, що знаходиться в цій країні, і радикалізація цілком мирного руху “Жовті жилети” – ці обидва проєкти реалізовували російські спецслужби. У Чорногорії – за допомогою Сербської ПЦ, у Франції – за допомогою радикальних груп, що мають відношення до “Національного об’єднання” Марін Ле Пен», – пише Коваленко.

    Він зауважив, що не минуло й двох днів, а вже стало відомо про розширення проросійської організації «Миряни», яка відкриває регіональне представництво в Києві, що отримало назву Київський міський відокремлений підрозділ.

    «Підрозділ? Підрозділ … Згідно з планами “Мирян” до кінця року їх представництва, підрозділи, будуть зареєстровані у всіх обласних центрах України», — підсумував експерт.

    Фото: РПЦвУ

    Нагадаємо, 15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід освітлювало проросійське видання «Страна.юа», а також агенти російської розвідки.

    У РПЦвУ пояснили, що мітингували під ОП і ВРУ «заради релігійного миру» і проти візиту патріарха Варфоломія. «Миряни» РПЦвУ заявляли журналістам, що вони належать до Московського патріархату, але стоять «проти перейменування УПЦ».

    На мітинг відреагував президент України Володимир Зеленський. «Бабусі та діти в кепках ОПЗЖ, щось там в церкві знову не те», – сказав він.

    Як писав релігійний експерт Олександр Єфременко, політичний мітинг організували не «Миряни», а єпископи і священники РПЦвУ. Вони діяли під прикриттям громадської організації задля уникнення відповідальності.

    Воєнно-політичний експерт Олександр Коваленко розповів, що «Миряни» РПЦвУ будуть дестабілізувати Україну за «Чорногорським сценарієм». Він також пояснював, що проєкт «Миряни» реалізований за лекалами «жовтих жилетів» у Франції.

    Найсвіжіше

    Популярне