Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Єпархія РПЦвУ в Криму анонсувала конкурс «Моя сім’я, моя Росія»

    Єпархія РПЦвУ в окупованому російськими військами півострові Крим анонсувала конкурс «Моя сім’я, моя Росія».

    Як повідомляє сайт Кримської єпархії РПЦвУ, «2 травня 2021 року розпочався Всеросійський конкурс малюнків “Моя сім’я, моя Росія”». Там також повідомили, що однією із тем конкурсу є «Росія майбутнього очима дитини».

    Конкурс організовується РПЦ. Один із членів журі, українофоб і російський олігарх Малофєєв Костянтин Валерійович, який також є заступником Глави Всесвітнього Російського Народного Собору.

    Окрім цього конкурсу є ще інший пропагандистський конкурс, який просувається РПЦвУ. Із «благословення правлячого Архієрея Сімферопольської і Кримської єпархії митрополита Лазаря в рамках святкування 800-річчя від дня народження святого благовірного князя Олександра Невського серед дошкільнят, учнів і студентів Сімферопольської і Кримської єпархії буде проведено конкурс малюнка “Олександр Невський – захисник і покровитель російського народу”». Мета конкурсу «об’єднання зусиль з патріотичного і духовно-морального виховання молодого покоління на основі вивчення ролі Олександра Невського в історії Російської держави»

    Це вже не перший випадок коли Кримська єпархія РПЦвУ відкрито підтримує російських окупантів і займається пропагандою “русского міра” серед молоді та дітей.

    Нагадаємо, Кримська окупаційна адміністрація РФ привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами. Також кримська єпархія РЦПвУ закликала до участі у «Всеросійському народному соборі», щоб привернути увагу до «російських цінностей».

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

    Найсвіжіше

    Популярне