Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Служителі Московського патріархату відвідали військових ЗСУ в зоні ООС і провели «духовні бесіди»

    Служителі так званої «Українької православної церкви» (РПЦвУ), керівний центр якої знаходиться в Москві, з 4 по 7 травня відвідали військовослужбовців ЗСУ в зоні проведення ООС.

    Як повідомляє офіційний сайт РПЦвУ, священники Московського патріархату їздили передати військовим на блок-постах та місцях базування військових частин «Благодатний вогонь».

    «На місцях проводилися духовні бесіди та підносилися молитви за мир в Україні, у місті Ізюм у кафедральному соборі на честь Вознесіння Господнього відбулося соборне богослужіння», – повідомляється на офіційному сайті Московського патріархату в Україні.

    За кілька днів до Великодня, релігійний експерт Олександр Єфременко попереджав, що на восьмому році війни РПЦвУ вирішила поїхати у зону ООС. «У мене питання до Міністерства оборони України: чи є офіційний дозвіл представникам даного релігійного об’єднання відвідувати територію проведення ООС і хто саме видав дозвіл представникам #церква_окупанта дозвіл доступу до позицій українського війська?», – написав тоді він.

    Фото: РПЦвУ / святкування «возз’єднання Криму з Росією». / 18 березня 2021 рік.

    Нагадаємо, після початку російсько-української війни в ЗСУ немає капеланів Московського патріархату.  В Криму та ж сама РПЦвУ раніше привітала моряків ВМФ Росії, взяла участь у святкуванні анексії Криму Росією, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги за їх участі. Єпископ РПЦвУ цього року в Севастополі освятив хоругву для ракетного корабля ВМФ РФ «Грайворон».

    Фото: hersones.org

    Крім того, у РПЦвУ виступають проти ряду законопроєктів які спрямовані проти сепаратизму в Україні, зокрема, Московського му патріархату не подобаються законопроєкти про колабораціонізм, про перейменування РПЦвУ і про капеланство.

    Найсвіжіше

    Популярне