Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ в Запоріжжі звинуватив не РФ, а США в окупації України

    Фігурант бази “Миротворець”, скандально відомий митрополит РПЦвУ у Запоріжжі Лука (Коваленко) у своєму Телеграм-каналі вибухнув обуренням через візит державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну і зустріч з предстоятелем Православної Церкви України митрополитом Епіфанієм.

    За словами єрарха РПЦвУ, це не Росія воює з Україною і напала на неї, окупувавши Крим і ОРДЛО, а «Америка воює з Росією руками громадян України».

    Лука в дусі пропаганди РФ заявив, що Україною нібито керують ззовні і нацьковують на Росію. Жодних претензій до президента країни агресора Владіміра Путіна в Луки звісно не було.

    Лука навіть написав, що «Америка робить в нашій країні те ж саме, що планував робити і Гітлер після захоплення наших земель».

    Далі він ошелешив своїх читачів заявами про «лабораторії»: «У фашистів для скорочення чисельності населення були газові камери. Але це не гуманно! Американцям досить було на території України побудувати п’ятнадцять біологічних лабораторій, діяльність яких курується Міністерством оборони США».

    «І зауважте ніхто (!) З „вільної демократичної преси“ не ставить „дурних“ питань про те, що вони тут роблять і які досліди над громадянами нашої країни проводять», — обурюються Лука.

    Крім того, служитель Московського патріархату звинуватив США в окупації України і впевнений, що зустріч Ентоні Блінкена із предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм була, щоб «заволодіти душами людей на окупованих ними (США, — ред.) територіях».

    Лука в своєму дописі-страшилці запевняє вірян РПЦвУ, що Америка в особі Блінкена демонструє повну підтримку ПЦУ і «…по суті, дає старт витка нових гонінь… заради зміцнення позицій» США.

    На сам кінець, Лука порадив духовенству ПЦУ «зігувати заокеанським партнерам».

    Це не вперше Лука пише такі дописи. Раніше Лука писав про «всесвітню змову на чолі з Соросом і Ватиканом», як причину пандемії. Такод Лука (Коваленко) виголошував анафеми Вселенському патріарху Варфоломію І, і предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію. Такі дії показали наскільки єрархи РПЦвУ є неграмотні в богослів’ї.

    На думку експерта митрополит РПЦвУ Лука просуває в Україні інтереси донецько-московського олігарха. 

    Фото: Депо.уа
    Лука у Сербії зустрівся з місцевим адептом “русского міра”, і той охрестив його “єпископом з Новоросії”.

    Найсвіжіше

    Популярне