П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Луганській області відкриється Почесне консульство Литовської республіки

    У прифронтовому місті Сіверськодонецьк найближчим часом відкриється Почесне консульство Литовської республіки.

    Про це 26 квітня повідомляється на сторінці консульства у Фейсбуці.

    «Lietuvos Respublikos garbės konsulatas yra pasirengęs pradėti darbą Luhansko srityje Severodonecko mieste, kuriam vadovauja garbės konsulas Robertas Gabulas
    / Почесне консульство Литовської Республіки готується до відкриття в Луганській області в м. Сєвєродонецьк на чолі з почесним консулом Робертасом Габуласом», – йдеться у дописі.

    Варто зазначити, що Україна і Литва співпрацюватимуть у захисті культурної спадщини. Також Литва лишається вірним другом та надійним союзником України в євроінтеграційних процесах.

    Своєю чергою почесний консул Литовської республіки Робертас Габулас є меценатом благодійної акції “Воїни під покровом Богородиці”. Завдяки його допомозі українські захисники отримали унікальну козацьку ікону на якій зображені воїни від часів князя Володимира Великого до Незалежності України.

    11 січня 2020 року в рамках благодійної акції “Воїни під покровом Богородиці”, організованої за підтримки Робертаса Габуласа, митрополит Епіфаній разом з капеланами освятив понад 20 тисяч ікон «Пресвятої Богородиці — покровительки українських воїнів» для українських військовослужбовців. Цього ж року ПЦУ передала у головний штаб ООС ікону Покрови воїнської. Також таку ікону отримали військові із гарнізону Кам’янця-Подільського та із 14 окремої механізованої бригади.  23 лютого 2021 року єпископ Одеської єпархії ПЦУ Павло (Юристий) відвідав Донеччину, де зустрівся із командуванням та особовим складом угруповання НГУ в ОТУ «Схід» і передав українську сучасну ікону «Покрови Воїнської».

    Михайлівський Собор / січень 2020 рік / Зліва на право: нині Почесний консул Литовської республіки Робертас Габулас, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки (з 2015 по 2020 рік) в Україні Марюс Януконіс, полковник Іван Гараз та полковник Дмитро Братішко.

    Найсвіжіше

    Популярне