Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Литва лишається вірним другом та надійним союзником України в євроінтеграційних процесах

    З пеших хвилин російської агресії проти України Литовська Республіка однією з перших розпочала надавати різнопланову допомогу нашій державі, суттєво підтримуючи у всіх сферах діяльності, що постраждали від ворожої діяльності Кремля.
    Серед іншого, серйозних втрат та збитків Україна зазнала в сфері освіти. Чимало навчальних закладів були змушені залишити тимчасово окуповані проросійськими бойовиками території і шукати прихисток на вільній території нашої Батьківщини.
    Вільнюс і тут простягнув Києву руку допомоги.
    Як стало відомо 10 листопада 2020 року, Каунаський університет Вітовта Великого домовився про співпрацю з трьома переміщеними українськими вишами з Луганської та Донецької областей. Про це урочисто оголосив посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

    Посол | Посольство | Про нас | Міністерство закордонних справ
    ВАЛЬДЕМАРАС САРАПІНАС. Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні. Фото: ua.mfa.lt

    “Три переміщені українські університети підпишуть меморандум про співпрацю з нашими університетами. Я впевнений, що наш Каунаський університет і українські виші знайдуть взаємні цікаві теми для продовження співпраці у сфері дистанційного навчання”, – озвучив освітянам приємну новину Сарапінас.
    Повідомляється, що зазначений меморандум вже підписано з Луганським національним університетом ім. Шевченка, Луганським національним аграрним університетом та Приазовським державним технічним університетом.
    Каунаський університет Вітовта Великого. Фото: abiturients.info

    Ректор Університету Вітовта Великого Юозас Аугутіс з оптимізмом оцінює новий етап співпраці з українськими закладами освіти. Він запевнив, що у повній мірі усвідомлює наскільки непростим є даний період життя вимушено переміщених вишів. Водночас, він впевнений, що литовські колеги зможуть допомогти українським університетам інтегруватись в європейський університетський простір.

    Найсвіжіше

    Популярне