Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Володимир-Волинському капелани зустрічали 14 окрему механізовану бригаду

    Зранку 27-го грудня Володимир-Волинський урочисто зустрів бійців 14-ї окремої механізованої бригади. Військове з’єднання повернулось з території проведення ООС у місце постійної дислокації.

    Про це повідомляє Прес-служба СУВД.

    З кінця травня особовий склад 14 омбр вибув в район проведення Операції об’єднаних сил в Луганську область, смуга відповідальності – Кримське, Новотошківське, Трьохізбенка, Жолобок, де виконував завдання за призначенням до кінця 2019 року.

    Урочистою ходою військовослужбовці пройшлись центральними вулицями міста. В центрі древнього, тисячолітнього Володимир-Волинська військові зупинились, щоб вшанувати полеглих побратимів покладанням квітів. На жаль, шестеро сімей напередодні свят вже не дочекаються додому своїх чоловіків, братів та батьків. Цієї ротації до Героїв, які віддали життя за Україну, приєдналося ще шість імен військовослужбовців 14-ої ОМБр.

    На шляху до площі Героїв військових зустрічали містяни з квітами та жовто-блакитними прапорами.
    Військовослужбовці 14 омбр на чолі із командиром бригади полковником Сергієм Войченком та т. в. о командувача військ оперативного командування «Захід» генерал-майором Олегом Мікацем вишикувались на площі Героїв міста.

    Зустріти мужніх героїв прибув Голова Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України митрополит Іоан (Яременко), перший заступник голови СУВД протоієрей Тарас Мельник, капелани 14 бригадами: протоієрей Ігор Бігун та Юрій Здебський, капелани Волині, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, мер Петро Саганюк.

    Також захисників України зустрічав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей разом із а духовенством єпархії.

    Капелани та духовенство поклали квіти до обеліска Слави та меморіальної дошки загиблим учасникам АТО.

    Голова СУВД передав благословення та привітання предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія і всього побожного українського народу.

    «Вітаємо вас! Вдячні вам за вашу службу, за вашу любов до Батьківщини, за вашу жертовність. Саме завдяки вам, дорогі наші воїни, зупинений був російський агресор на сході України. Саме завдяки вам в минулому році ми утворили єдину Помісну Православну Церкву. Сьогодні ви повернулися із місця бойових дій в мирну Україну. В бойових умовах вам потрібно проявляти бойові якості душі, характеру. В мирних умовах проявляйте мирні якості своєї душі, тому що ви повернулися до рідних, до друзів, до своїх домівок. Рідні вам передають любов і тепло, і також від вас очікують тепла, любові, терплячості, мирності. Щоб, ви, належно відпочивши, продовжили захищати нашу Україну стільки, скільки покладе Бог випробування нашому народу».

    Митрополит Іоан подарув командиру та військовослужбовцям 14 омбр ікону пресвятої Богородиці покрова Воїнська.

    «О Пресвята Богородице, охорони цих воїнів від усякої хвороби та ушкоджень, щоб вони з відданістю справі захисту батьківщини нашої України та з радістю звершували свій святий обов’язок воїнського служіння, особливо в час нападу ворога, та остаточно звільнили землю від нього та разом з усім народом України прославляли всесвяте ім’я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь», – помолився митрополит Іоан.

    Це вже друга бригада яка вручена під покров Богородиці. Раніше в зоні ООС під покров Богородиці була вручена 72 омбр.

    Акція «Воїни під покровом Богородиці» стала можливою завдяки підтримці відомого литовського мецената голови благодійного фонду “Корона князів Острозьких” Робертаса Габуласа.

    До військовослужбовців бригади зі словами вітань звернувся т. в. о командувача військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Олег Мікац. Він вручив цілий ряд відзнак та нагород тим, хто проявив особливу мужність та героїзм у боях за територіальну цілісність України. Також нагороди вручали представники влади області і міста.

    Після завершення урочистостей, військовослужбовці послухали українські пісні, у виконанні народних хорів Волині.

    Волинські капелани подарували голові СУВД митрополиту Іоану ікону прикладену до чудотворної ікони на Афоні.

    Найсвіжіше

    Популярне