Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник ПЦУ відповів Синоду РПЦ: Думають своїми папірцями управляти і Духом Святим

    Речник ПЦУ архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря) відповів Синоду РПЦ, який засудив його участь в хіротонії єрарха Вселенського Патріархату, митрополита Андрія (Софіанопулоса).

    На Синоді РПЦ 13 квітня «висловити співчуття у зв’язку з участю особи, яка не має канонічного рукоположення, в архієрейській хіротонії в Константинопольському Патріархаті», маючи на увазі участь архієпископа ПЦУ в цій хіротонії.

    Архієпископ Євстратій про це написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

    «Після прочитання “Журналу №10” Синоду РПЦ склалося стійке враження, що особи, які не мають канонічних прав стосовно України, на чолі з особою, що перетворив на посміховисько і фарс власноруч організоване судилище над підсудним йому протодияконом (Кураєвим, – ред.), – приймаючи 10-й журнал надихнулися запалом радянського Синоду в “засудження Карловацьких розкольників”», – йдеться у дописі речника ПЦУ.

    За його словами, в РПЦ «думають своїми папірцями управляти і Духом Святим, і Божественною благодаттю, і Царством Небесним, і пеклом».

    Нагадаємо, 19 березня архієпископ Євстратій зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм. Пізніше він взяв участь у інтронізації митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру. Релігієзнавець Андрій Юраш назвав це призначення прекрасним знаком для України. Також посол України в Туреччині розповів про інтронізацію митрополита Еммануїла. 21 березня архієпископ Євстратій взяв участь в хіротонії митрополита Андрія (Софіанопулоса).

    Найсвіжіше

    Популярне