П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась інтронізація митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру

    20 березня у кафедральному храмі старшої Митрополії Халкидонської, яка обіймає азійську частину сучасного Стамбулу (з центром в районі Кадикьой) у присутності Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія відбулася інтронізація нового митрополита Халкидонського Еммануїла.

    Про це повідомляє Архієпископ Чернігівський ПЦУ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у Фейсбуці.

    У храмі були присутні численні єрархи Вселенського Патріархату, представники Патріархатів Александрії та Єрусалиму, духовенство та миряни, дипломати, зокрема посол України Андрій Сибіга та генеральний консул у Стамбулі Олександр Гаман, представники уряду Греції, влади Туреччини, служителі Вірменської та Римсько-Католицької Церков, інші почесні гості.

    Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія представляла делегація у складі заступника голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ (УЗЦЗ ПЦУ) архієпископа Євстратія і старшого викладача КПБА священника Михайла Омельяна.

    Владика Еммануїл очолив подячний молебень, після чого архіграматевс (генеральний секретар) Священного Синоду диякон Григорій зачитав синодальне діяння про обрання митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру.

    Вселенський патріарх Варфоломій виголосив промову, в якій відзначив як давню історію та особливу роль Халкідону та його митрополії у житті Патріархату, так і попередню плідну діяльність митрополита Еммануїла, побажавши йому допомоги Божої й успіхів у новій праці. Вітання виголосили представники духовенства митрополії та грецької громади. На завершення з подячною промовою звернувся митрополит Еммануїл, частини якої були виголошені ним грецькою, турецькою, англійською та французькою мовами.

    Після завершення інтронізації від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія архієпископ Євстратій вручив митрополиту Еммануїлу пам‘ятну панагію.

    Нагадаємо, релігієзнавець Андрій Юраш назвав прекрасним знаком для України  призначення митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру.

    Найсвіжіше

    Популярне