Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Для України це прекрасний знак – релігієзнавець про призначення митрополита Еммануїла

    Релігієзнавець Андрій Юраш назвав прекрасним знаком для України призначення митрополита Еммануїла на Халкедонську кафедру.

    Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «Важливий сьогодні день: і для Української Церкви, і для Церкви-Матері – Константинопольської Патріархії, і для всього Світового Православ‘я:
    другу за важливістю катедру у Константинопольському Патріархаті – Халкедонську митрополію – обійме Митрополит Еммануїл (Адамакіс), який до цього часу був главою Гальської Митрополії», – написав Юраш.

    Він впевнений, що для України – це прекрасний знак і навіть дарунок з Неба.

    «Наш щирий і близький друг, Владика Еммануїл, який відігравав ключову і критично важливу роль у всіх процесах інституціалізації Помісної Української Церкви протягом останніх років, завтра буде інтронізований не просто на надважливе становище у своїй Церкві, а обійме катедру, яка для цілого християнського світу символізує найбільший розквіт традиції і богослов’я Христової Церкви, оскільки саме тут, у давньому Халкедоні, відбувся 4-й Вселенський Собор 451 року», – наголосив релігієзнавець.

    Андрій Юраш передав висловив сердечні вітання другому за честю Ієрархові Вселенського Патріархату.

    «Український світанок» нової сучасної і багатообіцяючої доби в історії Константинопольського патріархату стає все світлішим, переконливішим та очевиднішим! Особливо якщо мати на увазі не тільки номінування Владики Еммануїла на становище Митрополита-Старійшини, про що мова була вище, але й згадати два інші знакові і також дуже важливі призначення на Фанарі», – написав Юраш, згадавши, що колишній другий секретар Святого і Священного Синоду Константинопольської Церкви Григорій (Фрагакіс), який також брав участь в усіх місіях Церкви-Матері, що на меті мали сприяння та всіх рівнях процесові уконституювання канонічної Української Церкви, кілька днів тому став Генеральним Секретарем Синоду.

    Також релігієзнавець нагадав, що менш як місяць тому, 24 лютого, канадієць українського походження Яків Крочак отримав пресвітерські свячення та був номінований на надзвичайно почесне становище Великого Синкела Вселенської Христової Церкви.

    «Україна не лише надихається прикладами жертовного служіння Церкві, але й сама надихає на таке щире і високе служіння!», – підсумував Юраш.

    Найсвіжіше

    Популярне