Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Євстратій зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм

    19 березня заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків Православної Церкви України архієпископ Євстратій зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм І у його резиденції в Стамбулі.

    «З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія разом зі священиком Михайлом Омельяном прибули до Царгороду, щоби представляти ПЦУ на інтронізації митрополита Халкідонського Еммануїла, яка відбудеться у суботу, 20 березня», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці архієпископ ПЦУ Євстратій.

    Він також додав, що Вселенський патріарх Варфоломій тепло прийняв делегацію ПЦУ у своїй резиденції на Фанарі. Від імені Предстоятеля ПЦУ йому передали пам‘ятний Чиновник архієрейського служіння з дарчим написом Блаженнійшого владики Епіфанія.

    Після спілкування на запрошення Його Всесвятості делегація ПЦУ молилася за вечірнім богослужінням у Патріаршому храмі св. Георгія. За грецькою традицією у п‘ятниці Великого посту звершується служба Похвали – особливе молитовне послідування на честь Богородиці з читанням частини Акафіста до Неї.

    Фото: Архієпископ Євстратій
    Фото: Архієпископ Євстратій

    Найсвіжіше

    Популярне