Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол України в Туреччині розповів про інтронізацію митрополита Еммануїла

    Посол України в Туреччині Андрій Сибіга розкрив деталі інтронізації митрополита Еммануїла на Халкедонську кафедру.

    На своїй сторінці у Фейсбуці нагадав, що це друга за важливістю кафедра і одночасно така подія, це потужний сигнал.

    «Символ твердої позиції Вселенського Патріархату та особисто Й.В. Вселенського Патріарха Варфоломія щодо «українського» церковного питання, зміцнення єдності та посилення світового православ’я. Митрополит Еммануїл як ніхто обізнаний з церковними процесами в Україні і завжди займав тверду і чітку позицію стосовно Української Церкви…Ще раз Аксіос!», – написав Сибіга.

    Він також розкрив неофіційні елементи інтронізації. Вона відбувалася в кафедральному храмі Св. Трійці в азійській частині Стамбула Кадикьой. Владика особисто зустрічав запрошених гостей при вході в храм і тепло вітав.

    Літургія проходила із дотриманням карантинних вимог, кожен з гостей мав своє визначене місце. Лунав хоральний спів, звучала молитва. Все було дуже урочисто, піднесено і духовно надихаючим, – зазначив посол.

    Його приємно вразило те, що митрополит Еммануїл у своїй промові окремо звернувся до присутнього на заході дипкорпусу декількома мовами.

    Фото: Андрій Сибіга. По центрі митрополит Еммануїл

    Кожен з гостей отримав солодкі почастунки та пам’ятну плакетку із зображенням церкви Св. Трійці та медальйон з пам’ятними гравіровками.

    Після літургії гостей було запрошено на офіційний ланч за участю Його Всесвятості Вселенського Патріарха, митрополитів, єпископів, вищих церковних ієрархів, керівників дипломатичних місій, іноземних делегацій. Страви були пісними.

    Вселенський Патріарх розпочав трапезу молитвою та благословенням і таким же чином закінчив.

    Посол України в Стамбулі Андрій Сибіга разом з Генеральним консулом Олександром Гаманом особисто привітав митрополита Еммануїла та подарували годинник з петриківським розписом. Архієпископ Євстратій Зоря теж передав подарунки митрополиту Еммануїлу.

    Нагадаємо, раніше релігієзнавець Андрій Юраш назвав інтронізацію Еммануїла прекрасним знаком для України.

    Найсвіжіше

    Популярне