Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ взяв участь в хіротонії новообраного митрополита Вселенського Патріархату і чині Торжества православ’я

    21 березня відбулась божественна літургія в неділю Торжества Православ’я у Патріаршому соборі святого Георгія на Фанарі (Стамбул). Літургію очолював Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій, якому співслужили архієреї Вселенського патріархату, митрополит Гвінеї Георгій (Олександрійський патріархат) та архієпископ Чернігівський Євстратій (Православна церква України).

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Під час літургії відбулася хіротонія новообраного митрополита Сорока Церков (історична єпархія поблизу Адріанополя, сучасного Едірне) владики Андрія (Софіанопулоса), у якій також взяв участь архієпископ Євстратій. Від Блаженнійшого Митрополита Епіфанія архієпископ Євстратій передав сердечні вітання владиці Андрію та побажання рясних Божих благословінь і допомоги в усіх починаннях на славу Божу та для розвитку Церкви Христової.

    Після літургії відбувся чин Торжества Православ’я з вшануванням святих ікон згідно з визначенням VII Вселенського собору.

    Нагадаємо, 19 березня архієпископ Євстратій зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм. Пізніше він взяв участь у інтронізації митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру. Релігієзнавець Андрій Юраш назвав це призначення прекрасним знаком для України. Також посол України в Туреччині розповів про інтронізацію митрополита Еммануїла.

    Найсвіжіше

    Популярне