Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарху РПЦвУ не подобається закон, який забороняє пропаганду «русского міра»

    Єрарху Російської православної Церкви в Україні митрополиту в Борисполі Антонію (Паканичу) не подобається новий проукраїнський законопроєкт проти пропаганди «русского міра» і він почав лякати плачевними наслідками для України в разі його прийняття. Згідно з законопроєктом припинятиметься діяльність партій, ЗМІ чи релігійних організацій, які займались проросійською пропагандою. Також законопроєкт передбачає арешти та штрафи.

    «Ви дуже м’яко сказали про нерозумну ідею, зафіксовану в даному законопроекті. Я б, напевно, сказав навіть різкіше — божевільна. Як можна взагалі розділяти духовну сферу? Адже у нас в православному світі одні святі. Незалежно від поділів державних. Як ми зараз повинні ставитися, наприклад, до преподобного Сергія Радонезького, преподобного Серафима Саровського, святої Ксенії Петербурзької? Тобто вони теж належать (до сформульованого в законопроєкті визначення) до „русского мира“?», – обурився єрарх РПЦвУ Антоній (Паканич) виступаючи на недозабороненому каналі Медведчука «Перший незалежний», передає Расколам.нет.

    Єрарх московського патріархату пригрозив «болючими наслідками» для України, якщо законопроєкт проти пропаганди «русского міра» буде прийнятий.

    «.. не можна грати з духовною сферою. Це не політика, це набагато сильніше. І якщо вчинити всупереч цим внутрішнім, духовним силам, це відгукнеться дуже важко і боляче. На жаль, не тільки тим, хто ініціює такі законопроєкти. Це може боляче зіграти в житті всього народу»? – впевнений Паканич.

    Водночас він визнав, що поки давати об’єктивну оцінку цьому законопроєкту зарано.

    Нещодавно співак-священник РПЦвУ Олександр Клименко заявив, що віряни Моспатріархату винесли вирок Зеленському, бо вони проти його державницької політики. Релігієзнавець пояснив, що Олександр Клименко використовує свою перемогу в шоу «Голос країни» для просування ідеології «рускага міра». Також Духовний Фронт України писав, що Клименко або не знає статут своєї церкви, або відверто бреше. Клименко заявив, що в України та РФ «спільне повітря» і тому не бачить нічого поганого у підпорядкуванні його церкви РПЦ. Вислови намісника лаври РПЦвУ Арсенія про «громадянську війну» Клименко назвав «точкою зору».

    Найсвіжіше

    Популярне