Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Рупори “русского міра” в Україні сполохані законопроєктом про заборону “русского міра”

    Новий законопроєкт про заборону пропаганди “русского міра” не на жарт сполохав головних рупорів пропаганди цього самого “русского міра”. І якщо ви думаєте, що ними в основному є такі політичні сили як ОПЗЖ і медіамайданчики Віктора Медведчука, які залишилися після блокування,  то ви помиляєтеся.

    Головним рупором пропаганди “русского міра” в Україні була, є і залишається РПЦвУ, потенціалу якої Медведчук може тільки заздрити.

    По суті, на сьогоднішній день, саме РПЦвУ має найбільшу “аудиторію” з числа вірян, яким під час проповідей регулярно і масово вливаються основні наративи російської пропаганди. Жоден телеканал Віктора Медведчука не міг похвалитися настільки масштабною аудиторією, що опинилася одноразово під впливом тих, з ким і сперечатися заборонено – адже вони “святі люди!”

    А тому й не дивно, що по-справжньому сполошилися в зв’язку з новим законопроєктом навіть не політичні маріонетки ОПЗЖ, що знаходяться під прямим курируванням з Москви, а саме філія Данилова монастиря в Україні.

    У даний час РПЦвУ, що опинилася не в найкращому становищі, адже під загрозою знаходиться усталена форма пропаганди, на зміну і адаптацію якої піде чимало часу, розгортає інформаційний наступ на даний законопроєкт.

    Наприклад, такий “експерт” Московського екзархату як Руслан Калинчук закликав президента України з екрану пропагандистського YouTube каналу РПЦвУ “Перший козацький”, що неодноразово використовувався для поширення саме пропаганди “русского міра”, скасувати закон проти “русского міра”. А заодно і вирішити питання з “перейменуванням РПЦвУ”, яку московський екзархат наполегливо називає “УПЦ МП”.

    Тож не дивно, що оси в осиному гнізді сполошилися, адже мова зараз йде вже не просто про медійні, телевізійні або інтернет-майданчики, а по-справжньому про головний плацдарм поширення гібридної пропагандистської брехні. І для агентів Кремля в Україні настав період колапсу.

    А в колапсуючому стані ворог може бути, в рівній мірі, як вразливий, так і непередбачуваний.

    І ось, з вуст “експертів” РПЦвУ виходять версії, що українська влада прирівнює “православну віру” до нацизму, а віруючих московського екзархату почнуть саджати у в’язницю за їх віру. Звучить дуже слізно і прямо серце розривається, а головне – як чудово таке спотворення законопроєкту вписується в концепцію гібридного проєкту “гонінь” і “переслідувань”.

    Безумовно, настільки важливий законопроєкт в рамках боротьби з російською пропагандою стане головним лейтмотивом в цілій низці гібридних нападок цієї самої пропаганди на Україну, як країну, що нібито ущемляє ті чи інші права віруючих. Але по факту, всі ці нападки не скасують головного – впливу агентів Кремля в нашій країні з кожним днем обмежують простір для маневру все більше і більше.

    А загнаним в глухий кут щурам нічого іншого не залишається, в останні хвилини їх тлінного буття, як в нападі відчаю початися кидатися і атакувати. І до цього “приступу відчаю” антагоністів ми повинні бути готові, оскільки цей період буде найскладнішим за всі роки боротьби з російською пропагандою.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне