Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірик РПЦвУ заявив, що вони вже винесли вирок Зеленському, бо моспатріархат проти його державної політики

    «Аполітичний» Моспатріархат виступив проти державної політики, яку проводить президент України Володимир Зеленський. Так клірик РПЦвУ Олександр Клименко заявив, що віряни моспатріархату вже винесли вирок президенту України Володимиру Зеленському через це.

    Про це Клименко розповів в ефірі Ютуб-каналу “НАШ“.

    «Україна недавно винесла електоральний вирок тому Президенту, який втручався в релігійний простір. Історія ніколи не залишає без уваги персон, які воюють проти Церкви (РПЦвУ, – ред.). Дивно, що чинний Президент вирішив скористатися такою помилковою політикою», – пригрозив переможець пісенного шоу “Голос країни” Володимиру Зеленському.

    «Речі, які відбуваються зараз, – відгомін минулого. Ми думали, що дискримінаційні закони (закон про вказування в назві приналежність до РФ, – ред.), які заважають діяльності релігійної громади, підуть з каденцією нового Президента. Але цього не сталося», – зазначив священник РПЦвУ.

    Він також висловив думку, що поза межами Києва віряни РПЦвУ перестають вірити в те, «що влада взагалі щось може». «Кожного разу, коли ми стикаємось із органами влади, то на жаль отримуємо нерозуміння, відсутність підтримки…».

    1 квітня 2021 року віряни РПЦвУ прийшли під ОП і бідкались Зеленському через нібито «примусову зміну назви» на Московський патріархат. За їх словами вони принесли понад 1 мільйон підписів. Архімандрит ПЦУ Софроній зауважив, що це продемонструвало наскільки нечисленною є РПЦ в Україні.

    Нагадаємо, раніше релігієзнавець пояснив, що Олександр Клименко використовує свою перемогу в шоу «Голос країни» для просування ідеології «рускага міра». Також Духовний Фронт України писав, що Клименко або не знає статут своєї церкви, або відверто бреше. Він також заявив, що в України та РФ «спільне повітря» і тому не бачить нічого поганого у підпорядкуванні його церкви РПЦ. Вислови намісника лаври РПЦвУ Арсенія про «громадянську війну» Клименко назвав «точкою зору».

    Найсвіжіше

    Популярне