П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Дмитро Ярош закликав РНБО заборонити РПЦ в Україні

    Екс-командир «Правого Сектору», командувач Української добровольчої армії, політик Дмитро Ярош вимагає від Ради нацбезпеки і оборони заборонити діяльність РПЦ в Україні, як агентурну мережу РФ в Україні і п’яту колону Кремля.

    На своїй сторінці у Фейсбуці Ярош наводить кілька причин щоб заборонити діяльність РПЦвУ.

    «Напередодні чергового засідання РНБО, хотілося б звернути увагу її членів на впливову і фінансово-потужну агентурну мережу російської федерації в Україні. Йдеться про філію так званої «Русской православной церкві» – «УПЦ МП».

    По-перше, ця структура була створена забороненою в Україні комуністичною партією на чолі з катом Сталіним (архівних документів достатньо).

    По-друге, всі роки Незалежності України це дитя НКВД, прикриваючись релігійними гаслами, веде цілеспрямовану антидержавну діяльність (фактів, у тому числі задокументованих СБУ, безліч).

    По-третє, із початком російсько-української війни, РПЦ в Україні стала надійним оплотом проросійських сил, перетворивши культові споруди (храми та монастирі) на розплідники антиукраїнської пропаганди та бази і штаби російських бойовиків. У Криму, в Донецькій та Луганській областях, з самого початку окупації, московські попи стали однією з головних рушійних сил по захопленню української землі. Практично у всіх областях, де Кремль планував реалізувати свій план по створенню так званої «Новоросії», московські попи активно підтримали ці намагання…»

    По-четверте, московська «церква» в Україні, у своїх антидержавних намірах і діях, практично з’єдналася з ще одним політико-олігархічним антиукраінським угрупуванням «ОПЗЖ». Тобто, вся їх діяльність координується з єдиного кремлівського центру та направлена на ліквідацію Держави Україна. Знов таки ж, фактажу більш ніж достатньо…».

    Дмитро Ярош підкреслив, що «РПЦ в Україні має таке відношення до християнської релігії, як морська свинка до моря».

    «Це угрупування є по своїй суті агресивно антидержавним та підпорядковане російським спецслужбам. Отже, діяльність російської «церкви», під час Війни України за свою Незалежність, несе безпосередню загрозу існуванню нашої Держави, тому має бути ліквідована, її імперська діяльність – заборонена, а майно та матеріальні ресурси повернуті українському народу. Геть московських попів з України! Перемога буде за нами!», – підсумував він.

    Нагадаємо, попри складну епідеміологічну ситуацію в Україні, очільник РПЦвУ Онуфрій закликав своїх вірян 21 березня вийти на так звані «хресні ходи», а на ділі антиурядові мітинги проти ряду законопроєктів і візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України на 30-ту річницю незалежності. Зокрема віряни моспатріархату мали протестувати проти законопроєктів про колабораціонізм, про перейменування РПЦвУ і закону про капеланство. В Києві, Рівному Одесі, Чернівцях та Вінниці РПЦвУ скасувала мітинги через тиск влади у зв’язку із карантинними обмеженнями.

    Єпископату РПЦвУ поставили завдання зібрати якнайбільше людей у великих містах біля кафедральних соборів моспатріархату, щоб «не було неприємностей ні в кого».  Це, за задумом організаторів, повинно було показати президенту України, що з думкою вірян моспатріархату потрібно рахуватись. Попутно мала відбутись репетиція до більших акцій протесту і перевірка мобілізаційних здібностей у вірян РПЦвУ для реалізації «чорногорського сценарію» в Україні.

    Фото: ДФУ

    Найсвіжіше

    Популярне