Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Віряни із РПЦвУ обурюються, що їх називають «москаликами»

    Віряни Московського патріархату із Задубрівки, що на Буковині, обурюються, що їх називають «москаликами», а також що у всіх храмах ПЦУ вивішують прапори України і вони «на найвиднішому місці». Вони вважають, що у всьому винен патріотизм прихильників ПЦУ.

    Про це розповіла прихожанка РПЦвУ Наталія із села Задубрівка Чернівецької області в коментарі YouTube-каналу «Вітражі». До слова, пропагандисти із «Вітражів» заїхали на Буковину за два тижні до інциденту із побиттям прихожанина РПЦвУ, нібито, прихильниками ПЦУ.  Пікантності також додає і те, що «гонима» вірянка РПЦвУ із села Задубрівка, яка роздавала коментарі про «захоплення» виявилась прихильницею російської армії та імператора. У соцмережі вона розмістила допис із надписом «слава російській армії».

    Тепер інша вірянка моспатріархату, пані Наталя, не може пояснити своїй дитині, хто такий «москалик». «Дитина підходить і запитує: “Мама, а хто такий москалик?”. Дитину називають москаликом!» – обурилась вона.

    Крім того, Наталя вважає, що «москаликами» їх звуть через занадто патріотичне виховання вірян Православної церкви України.

    «Як я можу дитині пояснити, що це інша релігійна гілка? – розповіла жінка. – Повинна бути любов, елементарна повага до ближнього. На ґрунті «патріотизму» виростають їхні дітки – вже дуже ненависні до нас, розумієте? І це дуже важко спостерігати».

    Вона пожалілась, що вірянам Московського патріархату в Задубрівці зараз дуже тяжко.

    На відео також видно неповнолітніх дітей та єрея РПЦвУ із Задубрівки. Що цікаво, коментар «Витражам» вони давали російською мовою, на відміну від пані Наталії. Варто додати, що в Чернівецькій області російська мова зовсім не є поширеною. Але у храмах РПЦвУ, як видно із відео, навіть діти розмовляють російською. Збіг обставин? Чи закономірність та не патріотичне виховання?

    Священник моспатріархату от. Віталій розказав, що відчував на собі «фізичний вплив» молитви вірян РПЦвУ.

    Наприкінці відео пропагандист РПЦвУ Денис Лапін, який розказує «про віру в красках» обурився, що у всіх храмах ПЦУ вивішують прапори України і вони «на найвиднішому місці».

    Денис Лапін. Пропагандист із Донецька, що займається очорнення ПЦУ в своїй програмі «Витражи». Він із своєю командою приїхав на Буковину за два тижні до скандального побиття в Задубрівці.

    Варто зауважити, що брехня у РПЦвУ стала їхнім стилем життя і вони почали показувати нових так званих «мальчіків в трусіках». З усім тим, фейк про побиття вірянина РПЦвУ в Задубрівці перетворюється на балаган.

    До слова у Задубрівці прихильники РПЦвУ зривали Богослужіння, били парафіян ПЦУ і сільського голову Віталія Гончирюка. Віряни ПЦУ Задубрівки звернулись у грудні 2019 року до президента з проханням захистити їх від нападок прибічників РПЦ в Україні, які звозили до села невідомих чоловіків.

    Ще 27 січня 2019 року більшість села Задубрівки, а це 158 людей, проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Там була і поліція, і державний реєстратор, який це все зафіксував. Голосували тільки жителі села, які мали реєстрацію. Але меншість, яка залишилась у Московському патріархату, застосовує приїжджих “тітушок” для розпалювання конфліктів. Водночас вони не соромляться розказувати про гоніння збоку ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне