Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Хабар від терориста №1? Антіохійський патріарх зустрівся із російським послом

    Антіохійська православна церква знову продемонструвала свою прихильність до терориста №1 у світі – Владіміра Путіна. Патріарх Антіохійський Іоанн X прийняв посла Росії в Лівані 2 березня 2021 року.

    Про це повідомляє офіційна сторінка Антіохійського патріархату у Фейсбуці.

    Антіохійський патріарх Іоанн X прийняв Алєксандра Рудакова, посла Росії в Лівані. Рудаков є членом Ради Імператорського православного палестинського товариства (ІППО), яким опікується ФСБшник Сєргєй Стєпашин.

    «Зустріч відбулася в Патріаршій резиденції в Баламанді та включала огляд загальної ситуації в Лівані та регіоні, підтверджуючи історичні відносини між Росією та Антіохійською православною церквою», – йдеться в офіційному повідомленні пресслужби Антіохійського патріархату.

    Такі зустрічі, це свого роду попереджувальні постріли від Російської влади, яка тісно співпрацює із режимом Башара Асада у Сирії – сусідньої до Лівану країни. Одним із завдань російської дипломатії в цьому регіоні – це в жодному разі не допустити визнання автокефалії ПЦУ збоку Антіохійського патріархату – третьої церкви у Диптиху (після Вселенського та Александрійського патріархатів).

    Фото: Antioch Patriarchate

    Наші судження підтверджуються нещодавніми новинами. Раніше ми повідомляли про єпископа РПЦ, який возив хабарі Антіохійському патріарху, щоб той не визнавав ПЦУ. Також релігієзнавець Людмила Филипович назвала Антіохійську і Сербську церкви фінансово залежними від Москви.

    Щоб змусити Іоана Х прибути на Амман Путін особисто зустрівся із Антіохійським патріархом і Башаром Асадом. Зустріч відбулась у сирійській столиці Дамаску в резиденції Антіохійського патріарха. Путін і Асад помолились «за мир» разом із патріархом і духовенством у місцевому соборі. Проте Антіохійський патріарх не прибув на Амман.

    У липні 2020 року уряд Сирії на чолі з беззмінним президентом цієї країни Башаром Асадом заявив про намір, побудувати за підтримки РФ на території країни копію собору Святої Софії в Константинополі (Стамбулі).

    Варто зазначити, що російські збройні сили допомагають Башару Асаду задушувати антиурядові повстання, внаслідок чого загинуло 350 тисяч людей, серед яких, мирні жителі та діти. Військову інтервенцію військ РФ у Сирію підтримав очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв), який назвав війну в Сирії «захистом Батьківщини».

    Після, того, як від рук армії РФ було вбити багато мирних жителів, у 2020 році РПЦ заявила, що збирається відкрити в Сирії Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війни. Як ми бачимо, у РПЦ спочатку агітують і підтримують військове вторгнення в чужу країну, а потім заявляють про готовність будувати там будинки для дітей постраждалих від війни. У РПЦ навіть розповіли як лікують сирійських дітей, постраждалих від війни, яку підтримує Росія. Це свого роду лицемірство. Духовний Фронт України порівняв такі дії зі зборами в Аммані.

    Раніше ми повідомляли, про зв’язок патріарха РПЦ Кіріла і звірства ПВК “Вагнера” у Сирії. Найманців ЧВК “Вагнера” зобразили на фресках Головного храму Збройних сил Російської Федерації, як борців з міжнародним тероризмом в Сирії. На їх честь у Росії навіть звели храм. Через такі діяння РПЦ називають російською приватною військовою компанією в рясах.

    У листопаді 2019 року Путін у Москві зустрівся із Єрусалимським патріархом Феофілом, після чого єрарх озвучив ініціативу про проведення «всеправославного зібрання» в Йорданії. Нещодавно Феофіл знову нагадав про Амман.

    Найсвіжіше

    Популярне