Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ возив хабарі Антіохійському патріарху, щоб той не визнавав ПЦУ

    Сумнозвісний єпископ РПЦ Флавіан, відомий завдяки скандалу із нарколабораторією у нього вдома, виконував особисті доручення московського патріарха Кіріла з підкупу предстоятеля Антіохійської церкви.

    Про це повідомляє журналіст Радіо Свобода Сєргєй Хазов-Кассіа у своєму матеріалі-розслідуванні.

    Зазначається, що єрарх РПЦ єпископ Флавіан став співголовою двосторонньої комісії по діалогу з Сиро-яковитською православною церквою (одна з шести Давньосхідних церков) і у 2018 році їздив до Лівану та Сирії в складі делегації, яка офіційно доставила в регіон гуманітарну допомогу, а неофіційно – гроші патріарху Антіохійському Іоанну X за те, щоб той виступив на боці Москви в питанні надання автокефалії Православній церкві України. Видання зазначає, що «цю битву Москва в підсумку програла».

    Старання єпископа винагороджувалися з надлишком: тільки офіційне церковне утримання доходило до півтора мільйона на місяць, причому, як стверджує Флавіан, це нормальний дохід єпископа РПЦ. Гроші збираються паствою як пожертви або оплати релігійної продукції типу свічок, ікон, релігійної літератури. Півтора мільйона приходили єпископу на картку, скільки грошей архієреї отримують в конвертах, не знає ніхто.

    Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що єпископ Флавіан, якого підозрюють у торгівлі наркотиками, втік з Росії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне