П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Башар Асад ініціює на російські гроші будівництво копії собору Святої Софії в зруйнованій війною Сирії

    Уряд Сирії на чолі з беззмінним президентом цієї країни Башаром Асадом заявив про намір побудувати на території країни копію собору Святої Софії в Константинополі (Стамбулі). Як повідомляє 29 липня Middle East Monitor, копія собору Святої Софії буде значно меншою за оригінал, а спорудити її передбачається в особливо постраждалій від недавньої війни центральної провінції Хама за підтримки РФ. Варто зазначити, що російські війська допомагають Башару Асаду задушувати антиурядові повстання, внаслідок чого загинуло 350 тисяч людей. 
    За повідомленням місцевого новинного видання «Аль-Модон», ідея будівництва була висунута місцевим активістом Набуль Аль-Абдуллою і підтримана владою. Після офіційного благословення митрополита Антіохійського патріархату Миколи (Баальбакі) проєкт був представлений російському військовому командуванню в Сирії.
    Копія собору буде побудована в місті Аль-Сугейлабія, на ділянці землі, яку подарував лідер місцевого ополчення Абдулла. За попередніми даними, російське угруповання на військовій базі в Хмеймімі вже працює над бюджетом проєкту.
    Раніше депутат Держдуми РФ з фракції «Єдина Росія» Віталій Мілонов заявив, що Сирія є ідеальним місцем для копії собору Святої Софії, тому що, як він вважає, «на відміну від Туреччини, це країна, яка явно демонструє можливість мирного і позитивного міжконфесійного діалогу ».
    У 2016 році патріарх РПЦ заявив: «Те, що сьогодні відбувається в далекій, здавалося б, Сирії, яка насправді далекою зовсім не є, це в буквальному сенсі наш сусід, — це і є захист Вітчизни». Кіріл також назвав антиурядові повстання та боротьбу курдського народу за незалежність «тероризм» який у випадку перемоги в Сирії, може «звичайно затьмарити життя нашого народу, принести нещастя і лиха […] Тому ця війна оборонна — не стільки навіть війна, скільки точковий вплив. Але, проте, це участь наших людей у військових діях, і поки ця війна має оборонний характер, вона є справедливою», — упевнений він.
    За підтримки російських “миротворців” і їх “точкового оборонного і справедливого впливу” станом на березень 2018 р. у Сирії відомо про смерть 353 900 осіб, включно з 106 000 цивільних. Такі дані наводить Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR) – організація, що базується у Великій Британії, але має широку мережу спостерігачів на місцях. До цього числа не входять 56 900 осіб, які зникли безвісти та, за припущенням правоохоронців, також загинули. Представники SOHR також висловлюють здогадку, що близько 100000 смертей не задокументовані. У 2017 році 4 і 6 квітня були здійснені хімічні атаки військами президента Сирії Башара Асада, в результаті чого загинуло близько 100 осіб, серед яких майже 30 дітей, стали шоком для світової спільноти. 
    Кілька місяців тому РПЦ заявила, що збирається в Сирії відкрити Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війниЯк ми бачимо, у РПЦ спочатку агітують і підтримують військове вторгнення в чужу країну, а потім заявляють про готовність будувати там будинки для дітей постраждалих від війни. Духовний Фронт України порівняв такі дії зі зборами в Аммані. Лицемірство Кіріла: В розбомбленій Росією Сирії РПЦ відкриє центр допомоги дітям постраждалим від війни
    Раніше ми повідомляли, про зв’язок патріарха РПЦ Кіріла і звірства ПВК “Вагнера” у Сирії. Також у РПЦ розповіли як лікують сирійських дітей, постраждалих від війни, яку веде Росія.
    Авіабаза «Хмеймім» зараз використовується Росією та є основною базою російського військового контингенту в Сирії, на якій розміщено авіаційна група ВПС ВКС Росії. Авіабаза використовує деякі об’єкти Міжнародного летовища імені Басіля Аль-Ассада. Правовий статус бази регулюється угодою між Росією та Сирією, підписаною у серпні 2015 року. Наприкінці 2017 року Росія заявила, що вона вирішила перетворити авіабазу Хмеймім на місце постійної дислокації свого військового контингенту, який розміщений в Сирії.
    Путін і Асад
    Сирія. Хімічна атака

    Результат пошуку зображень за запитом

    Варто зазначити що найманців ЧВК “Вагнера” зобразили на фресках Головного храму Збройних сил Російської Федерації, як борців з міжнародним тероризмом в Сирії. На їх честь у Росії навіть звели храм. Ми також писали про зв’язок ПВК Вагнера і РПЦ. РПЦ  називають російською приватною військовою компанією в рясах.

    На фресці зображені “зелені чоловічки” з Криму і Чехословаччини, а також ЧВК Вагнера та терористи, що брали участь в анексії Східних областей України, зокрема підрозділи Стрілкова

    Найсвіжіше

    Популярне