П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські експерти розповіли про ймовірне визнання ПЦУ на Синоді Грузинської Церкви

    Російські православні експерти повідомляють, що Грузинський Патріархат розгляне 11 лютого визнання Православної Церкви України.

    «11 лютого можливі спроби винесення на Синод Грузинської Церкви питання про визнання українського розколу і про усунення митрополита Шио», йдеться в дописі інформаційного ресурсу РПЦ «Лабарум. Сим победиши».

    Водночас на проросійському ресурсі визнають малоймовірним визнання ПЦУ збоку Грузинської ПЦ, але не виключають такого розвитку подій і розказують про «атаки Фанару» на Грузинську Патріархію. Російські експерти посилаються на грузинську групу теологів, яка постійно виступає з різними заявами на адресу Грузинської Православної Церкви. Саме напередодні засідання Синоду Грузинської Церкви вони виступили з черговою заявою, у якій звинувачують РПЦ в організації «спроби повалення» Патріарха-Католикоса Іллї II.

    У той самий час, джерела Духовного Фронту України в Грузії стверджують, що заяви грузинських теологів є фейками і не мають нічого спільного з правдою. Дану інформацію підтвердили впливові архієреї Грузинської ПЦ. Там пояснили, що «обговорювати відставку патріарха Іллі ІІ ніхто не збирається».

    Раніше ми повідомляли, що у Грузинській церкві спростували чутки про відставку патріарха Іллі II.

    Між Грузинською і Російською церквою є конфлікт через окуповані РФ грузинські території. РПЦ не визнає повного титулу Грузинського патріарха Іллі ІІ, в якому вказується його духовна влада над Цхінвалі та Абхазією. У зв’язку із служінням священників і капланів РПЦ на окупованій території Грузії, Грузинський Патріархат висловив офіційний протест РПЦ через незаконні дії на його території.

    Фото: Харківсько-Полтавська єпархія ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне