Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Грузинській церкві спростували чутки про відставку патріарха Іллі II

    Група грузинських експертів розповсюдила заяву з приводу засідання Священного Синоду Грузинського патріархату (ГПЦ) призначено на 11 лютого. Асоціація релігієзнавців Грузії стверджує, що будуть обговорювати питання усунення Іллі ІІ і призначення новим предстоятелем ГПЦ патріаршого місцеблюстителя, митрополита Сенакського і Чхороцкуського Шио (Муджирі).

    Засідання Священного Синоду Грузинського патріархату (ГПЦ) призначено на 11 лютого 2020 року, говориться в розповсюдженому 8 лютого офіційному повідомленні Грузинської патріархії, повідомляє Credo.press із посиланням на «Грузія Онлайн».

    Релігієзнавці посилаються на конфіденційні джерела й заявляють про відставку Іллі ІІ. Вони стверджують, що призначене засідання Синоду і його формат стали наслідком змови «групи грузинських єпископів-русофілів» і вказівок керівництва РПЦ МП.

    Джерело Духовного Фронту України в Грузії повідомило, що такий розвиток подій неможливий.

    У Грузинській ПЦ також поспішили спростувати цю інформацію. Керівник служби зв’язків з громадськістю Грузинської патріархії протоєрей Андрія Джагмаідзе назвав скандальні заяви експертів «фантазіями». «Я дуже прошу журналістів, не ставте мені питань з приводу фантазій, про які вони тут пишуть», – написав Джагмаідзе на своїй сторінці в Facebook.

    Останнє засідання Синоду ГПЦ пройшло 31 жовтня 2019 року. Його призначили незабаром після скандалу, викликаного заявою архієпископа Якова (Якобашвілі). Він звинуватив прем’єр-міністра Грузії, а також інших високопоставлених чиновників у спробі повалення Ілії ІІ, а священнослужителів високого рангу – в плануванні замаху на патріарха.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що РПЦ не визнає повного титулу Грузинського патріарха Іллі ІІ. Також Грузинський Патріархат висловив офіційний протест РПЦ через незаконні дії на його території.

     

    Найсвіжіше

    Популярне