П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ сприяє гібридному впливу держави-агресора – Росії

    Одним з найбільш постраждалих внаслідок запровадження санкцій проти проросійських каналів можна вважати і московську Церкву в Україні. Із закриттям каналів Медведчука РПЦвУ втратила частину інформаційних площадок для пропаганди «русского міра», втратила своїх союзників у гібридному впливі на українців.

    Про це може свідчити і реакція самого московського патріархату. Як тільки Медведчуківські канали були закриті, в «Союзі православних громадян» РПЦ попросили Путіна підтримати терористичні організації в ОРДЛО «Л/ДНР». Крім того, в самому московському патріархаті в Україні почали лунати і розповсюджувати заяви про притиснення «свободи слова».

    «Разом з тим, на жаль, Верховна Рада України не відмовилася від розгляду одіозних законопроєктів, які вже неодноразово ставали об’єктом справедливої критики громадськості з огляду на ті загрози, які вони несуть для дотримання в Україні конституційних прав на свободу совісті та свободу слова», — звернув увагу релігійний експерт, заяви якого поширили на офіційному сайті РПЦвУ.

    І дійсно. В РПЦвУ часто користувались послугами проросійських каналів NewsОne «112» та Zik, а значить підтримували «гібридний вплив держави-агресора», який фінансується Російської Федерації.

    Півроку тому, на «112 каналі» повним ходом транслювався форум «Люди миру» на якому вірянка РПЦвУ просила воїнів ЗСУ «вирити окопи у себе в будинку». Також вона звинуватила їх у мародерстві й заявляла, що знає навіщо звільнили її село від окупантів. 

    Водночас «112 Україна» показав православний мультик, озвучений прихильником окупації України, а також  відеопривітання з патріархом Кірілом. Раніше ми писали, що канали Медведчука позапланово перевірять через висловлювання про українську мову. Тому із закриттям цих каналів московський патріархат в Україні втратив союзників у поширенні ідей «русского міра», однодумців і близьких по духу людей. Єпископ Климент (Вечеря) навіть спрогнозував, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх. 

    Ці канали сповідували таке ж ставлення до української мови, як і у РПЦвУ. Спільними були погляди і на війну, як «внутрішній конфлікт» всередині України, або «братовбивча війна». Саме тому після закриття каналів Медведчука «русскій мір» знову кричить про «гоніння на церкву». А Путін, не так давно, говорив, що буде захищати православних на території України.

     

    Найсвіжіше

    Популярне