П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Виносили всьо»: Вірянка Московського патріархату звинуватила військових ЗСУ у мародерстві й не знає навіщо звільнили її село

    На форумі «Люди миру» в Свято-Успенській Святогірській лаврі (УПЦ МП) у Донецькій області українських військових звинуватили в мародерстві під час визволення Донбасу. Із такою промовою за всіма традиціями кремлівських пропагандистів виступила одна з речниць, заявивши, що як тільки в звільнене місто Піски заходила українська армія, українські солдати заходили в будинок і «все виносили». Також за її словами українська армія бомбила мирних жителів.
    На фрагмент антиукраїнського виступу звернув увагу офіцер ЗС, полковник Анатолій Штефан (Штірліц), опублікувавши відповідний пост у Telegram.

    «Ми всі говоримо, що нас звільнили від усього. Мені було, знаєте, дуже, як кажуть українською, „прикро“ дивитися: коли звільнявся дім, туди заходив український солдат і виносив усе», — сказала вірянка московської церкви, що представилась як жителька села Піски.
    Також вірянка РПЦвУ розповіла, що коли нібито до її хати прийшов український військовий вона поставила йому питання: «Навіщо ти сюди прийшов? Кого ти хочеш звільнити. З якою метою?».
    Вона стверджує, що на шевроні військового бачила напис «рабовласник» і запитала в нього кого він хоче позбавити волі.
    Жінка додала, що хоче миру, а також повернутися у свій будинок, «якого її позбавили». «Якщо так подобається нас звільняти, або, як вони кажуть, звільняти Україну, нехай кожен зайде в свій, свій (!) будинок, викопає окоп, сяде з автоматом і звільняє нашу Україну», — сказала парафіянка РПЦвУ в дусі пропаганди «русского мира».
    «Дайте мені жити в своєму домі. Я нікого не чіпала, ми ні з ким не воювали. Ми тільки хочемо миру», — підсумувала вона. Вірняка РПЦвУ жодного разу не згадала, хто окупував її рідне село і через що в Україні почалась війна.
    Зазначимо, проведення сумнозвісного «Міжнародного громадського форуму «Люди миру»» ініціювала РПЦвУ. Його переглядало в прямому ефірі лише 800 людей.

    Найсвіжіше

    Популярне