П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «112 Україна» показав православний мультик, озвучений прихильником окупації України

    Після того, як телеканал «112 Україна» показав анімаційний фільм «Необыкновенное путешествие Серафимы» із озвучкою від російського актора, який підтримував російську інтервенцію в Україну, Національна рада оголосила попередження цьому телеканалу і вказала на неприпустимість порушень вимог чинного законодавства надалі.

    Про це повідомляє офіційний сайт Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

    Під час позапланової перевірки, зафіксовано, що телеканал «112 Україна» демонстрував анімаційний фільм «Необыкновенное путешествие Серафимы» (виробник – Російська Федерація, 2015 р., «КиноАтис», фонд преподобного Серафима Саровського, режисер – Сергій Антонов) за участі російського актора Михайлова Олександра Яковича (озвучував роль головного героя), прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

    Національна рада визнала порушення мовником вимог абзацу десятого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки чинним законодавством не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на вебсайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв.

    Варто зазначити що російський актор Михайлов Олександр у березні 2014 року підписав листа на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо російської військової інтервенції в Україну. У подальшому він також виступав на підтримку Володимира Путіна та російського імпералізму. На захист актора висловився ресурс РПЦвУ – «СПЖ».

    Нагадаємо, «112 Україна» вже не вперше транслює антиукраїнські тези й російських акторів. Саме після відео на «112 Україна» з патріархом Кірілом, Медведчук вирушив до окупованого Криму. «112 Україна» є одним із каналів кума Путіна, який нав’язуює українцям російську «вакцину».

    Найсвіжіше

    Популярне