П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіпрський митрополит розповів про «гоніння» на Московський патріархат в Україні

    Один із чотирьох проросійських митрополитів Кіпрської ПЦ, які виступили проти визнання Кіпрською Церквою автокефалії ПЦУ, митрополит Лімасольский Афанасій знову пішов у розріз із думкою Синоду власної Церкви. Цього разу він записав відеоролик, в якому розповідає про «гоніння» на московський патріархат в Україні і висловлює підтримку Онуфрію. Заява була записана одразу після того, як Афанасій отримав подарунка від Москви – новий храм у російському архітектурному стилі.

    «З великим сумом і сердечним болем ми слідкуємо за гоніннями, а також за тією боротьбою, яку ведуть православні брати наші християни в Україні для захисту канонічної віри і відданості канонічній церкві митрополиту Онуфрію», – сказав проросійський митрополит, якого цитує офіційний ресурс РПЦвУ.

    «Молимося, щоб … вони були впевнені, що одного дня гоніння і труднощі були подолані», підсумував Афанасій. Варто зазначити, що через моспатріархат в Україні дійсно виникають труднощі. Ті, кому співчуває Афанасій, в храмі переховували холодну зброю.

    Світлина: Закарпаття онлайн

    Крім цього, Кіпрська православна церква, соборно, більшістю голосів підтримала визнання автокефалії Православної Церкви України. Тому ця заява Афанасія, є черговою непокорою Предстоятелю Кіпрської православної Церкви архієпископу Хризостому та Священному Синоду. Сам Афанасій, раніше запевняв, що «все, що скаже більшість, ми виконаємо, навіть якщо ми не згодні». Виходить, що тоді він брехав?

    5 лютого 2021 року у митрополії цього Кіпрського єрарха, Російська православна церква звела храм у притаманному РФ стилі. Після такого щедрого подарунка, а краще сказати – хабаря, Афанасія ймовірно змусили віддячити й записати якесь відеозвернення на користь РПЦ в Україні. Той обмежився дуже короткою заявою, у якій висловив жаль через гоніння МП в Україні і підтримав Онуфрія, якого, між іншим, не називає митрополитом Київським, адже вселенський Патріархат позбавив всіх єрархів моспатріархату в Україні титулів.

    Повідомляється, що у 1997 році рішенням Священного синоду Кіпрської ПЦ земельна ділянка у Лімасолі була подарована РПЦ з метою будівництва храму для “численної російськомовної православної громади”.

    Храм російськомовної Лімассольської парафії свт. Миколая на Кіпрі. Фото: громада РПЦ

    РПЦвУ, розуміючи те, що вона втрачає свій авторитет та потопає у власній брехні, намагається затягнути за собою і всіх хто має пристрасті або страх. Як диявол, який бачить слабкість людини, та починає впливати і з часом ця людина гине. Так і РПЦвУ, грошима заманює слабких і потім шантажує, тих чи інших особистостей.

    Духовний фронт України раніше писав, що з 2009 року співголовою опікунської ради фонду будівництва храму для парафії є колишній глава Держдуми РФ Сєргєй Наришкін, який зараз обіймає посаду директора Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації.

    Окрім цього, у 2018 році з Норвегії до Кіпру було переведено священника Павла Поваляєва, який очолив тамтешню російськомовну Лімасольську парафію свт. Миколая. У столиці Норвегії Осло клірик Павєл Поваляєв тісно співпрацював з російським розвідником Дмітрієм Ліновим, який займався розвідувально-підривною діяльністю на користь РФ, користуючись дипломатичним прикриттям.

    Таким чином, фактично під прикриттям храму на Кіпрі почала свою роботу потужна резидентура російської розвідки з розгалуженою мережею агентури, а Афанасій тим часом жаліє моспатріархат в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне