П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Все, що скаже більшість, ми виконаємо, навіть якщо ми не згодні», – митрополит КПЦ, який проти ПЦУ

    Митрополит Лімасольський Кіпрської православної Церкви Афанасій грецькому виданню ΚΥΠΕ 26 жовтня говорив, що «все, що скаже більшість, ми виконаємо, навіть якщо ми не згодні». «Я можу бути не згідний, але я підкоряюся тому, що говорить більшість Синоду», – додав він.
    Також Афанасій дуже болюче відреагував на майбутній розрив із Московським патріархатом.
    На прохання прокоментувати реакцію Російської церкви митрополит Афанасій сказав, що «Церква Росії вже виключила архіпєпископа Кіпру зі своїх диптихів, і це дуже важливо і дуже боляче, і я не знаю, які наслідки це матиме в інших сферах». Про які інші сфери натякав Афанасій можна лише догадуватись, але можливо мова йде про припинення Кремлем фінансування проросійської лінії єрархів Кіпру, після їх провальної місії.
    Нагадаємо у митрополита Никифора – одного із єрархів Кіпрської церкви, який також виступали проти ПЦУ є дорога автівка із російським прапором. Раніше Никифор також виступав за розгляд на синоді Кіпрської Церкви питання про визнання ПЦУ. Після того як Синод визнав ПЦУ Никифор поміняв риторику і заявив, що рішення не є обов’язкове, а себе він порівняв із Марком Ефеським.
    Також після першого засідання Синоду Кіпрської церкви, незгідні єрархи пом’якшили свій тон. Раніше Архієпископ Хризостом, говорив, що вони заслуговують позбавлення сану, а те що вони зробили називається «парасинагогою».

    Найсвіжіше

    Популярне