Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Клірика УПЦ (МП), який втік в РФ судитимуть за трьома статтями

    Служба безпеки України завершила розслідування щодо голопристанського клірика УПЦ МП Назара Шкіля – сина відомого своїми “проповідями” священника-колаборанта Геннадія Шкіля.

    Про це повідомляє Мост із посиланням на Офіс Генерального прокурора.

    Назару Шкілю інкримінували статті 110, 111-1 та 436-2 Кримінального кодексу України. За інформацією слідства, він в якості іподиякона митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна агітував за приєднання регіону до Росії.

    Також Шкіль, як стверджує слідство, розфарбував в’їзну стелу до Херсона в кольори російського прапора, а голова окупаційної адміністрації області Володимир Сальдо погодив його кандидатуру на посаду керівника проросійського об’єднання молоді.

    За це молодику заочно (бо він виїхав до Росії разом із батьком) загрожує кримінальна відповідальність.

    Раніше Священник «УПЦ» МП Геннадій Шкіль із своєю родиною вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Шкіль втік в росію, після деокупації Херсону. У 2023 році священник УПЦ (МП) Геннадій Шкіль обіцяв вернутись в Херсон разом з російськими військами. До того, він обіцяв що нікуди втікати не збирається. Він заявляв, що закатовані люди в Ізюмі — це звичайний цвинтар.

    Найсвіжіше

    Популярне