Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Текст законопроєкту про заборону Церкви з центром в РФ готовий і його розгляне Рада

    Вже 5 березня Комітет розгляне урядовий законопроєкт щодо звільнення деяких релігійних організацій від підпорядкування державі-агресору. Це станеться попри всі намагання очорнити цю ініціативу за кордоном.

    Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв зазначив, що текст проєкту вже готовий. Однак росіяни всіма силами противляться забороні своєї агентури в України, повідомляє 24 канал.

    Микита Потураєв розповів, що законопроєкт мав піти на розгляд Ради ще у лютому, однак строки змінилися. Нардепи від “Європейської солідарності” запропонували доопрацювати деякі теми. Обговорення тривало близько двох тижнів.

    Як зазначив нардеп, текст законопроєкту про звільнення релігійних організації вже повністю готовий до розгляду в комітеті.

    “Я вважаю, що в нас дуже потужний текст, це той випадок, коли не соромно за нашу спільну роботу. Лобісти московських попів спробують дискредитувати закон за кордоном, але він піде на розгляд парламенту”, – зазначив Потураєв

    Наприклад, днями вдалося зафільмувати лобіста московського патріархату Роберта Амстердама у Києві – він працює над тим, щоб США змусили Україну відмовитись від плану заборонити УПЦ (МП).  Духовний Фронт України зауважив, що Амстердам мовчить про анексовані єпархії та полонених у храмі УПЦ (МП) в Бородянці.

    Нагадаємо, раніше у ВРУ пояснили що відбувається із забороною Церков із центром в країні агресорці. Затримка із ухваленням закону про заборону Моспатріархату у другому читанні пов’язана з тим, що робота над документом вимагає особливої ретельності. Якщо під час другого читання нашпигувати майбутній закон суперечливими нормами, то в результаті Єврокомісія може змусити вже прийнятий закон взагалі скасувати.

    Раніше Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ.

    На фоні цього УПЦ (МП) провела хресний хід за “перемогу та справедливий мир”. Раніше у Запорізькій єпархії УПЦ (МП) заявили, що не хотіли проводити ходу на “підтримку братських народів”.

    Найсвіжіше

    Популярне